ВАСК відпустив міського голову Львова додому

09:00 5 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула та частково задовільнила скаргу міського голови Львова Андрія Садового на запобіжний захід у вигляді застави в один мільйон 56 тисяч 550 гривень.

Про це повідомив «Телеканал новин «24» , де також розповіли, що, згідно з рішенням колегії суддів, ухвалу Вищого антикорупційного суду щодо застави скасовано. Натомість Апеляційна палата постановила нову ухвалу.

Таким чином, до Садового застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, Садовий повинен прибувати до прокурорів і слідчих за кожною вимогою та утримуватися від спілкування зі свідками щодо обставин кримінального провадження.

Термін дії покладених обов'язків – до 20 січня 2020 року. Якщо львівський міський голова їх не виконуватиме, до нього можуть застосувати жорсткіший запобіжний захід. Може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму до двох розмірів прожиткового мінімуму – Садовий змушений буде заплатити штраф від 525 до 4200 гривень.

Контроль за виконанням особистого зобов'язання покладено на детективів НАБУ. Апеляційна палата ВАКС також відмовила у задоволенні вимог САП збільшити заставу меру Львова Андрію Садовому до 50 мільйонів гривень.

Як інформував «Щоденний Львів», Садовий оскаржив рішення суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів