Упродовж двох останніх тижнів вкрали 112 люків «Львівводоканалу»

15:25 24 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: explorer.lviv.ua

Про це інформує сьогодні, 24 жовтня, прес-служба міської ради.

Як повідомив на сесії ЛМР директор «Львівводоканалу» Валентин Вольський, це комунальне підприємство подало впродовж двох останніх тижнів до правоохоронних органів 112 заяв про крадіжки люків. Дослівно ж керівник водоканалу сказав із цього приводу наступне:

– Ми працюємо щоденно і навіть у вихідні працюють бригади, оскільки це питання ми маємо якнайшвидше закрити. Люки, які в нас є у місті, це не всі люки, які є на балансі підприємства, але ми перевіряємо всі. Під час інвентаризації було виявлено порядка 860 люків, які є в незадовільному стані. Неналежним чином закриті порядка 300 люків. Вирішення цього питання пов’язано з фінансами. 

Наведу такі цифри: в місяць наше підприємство отримує прибутків близько 20 мільйонів гривень: 10,5 мільйона – це є оплата електроенергії, бо всі знають, що наше підприємство дуже енергомістке; 3,5 мільйона – податки, і 5 мільйонів 700 тисяч – це є зарплата. Фактично на господарську діяльність нашого підприємства не залишається нічого.

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив:

– У Львові є більше 50 тис люків і решіток. На балансі «Львівводоканалу» знаходиться тільки 20 тисяч.

Є люки «Теплоенерго», є «Львівгазу», є «Укртелекому», є кабельні мережі, і є велика кількість люків, які належали тим чи іншим підприємствам, які банкрутують, які не звертають на це уваги. Наступна команда, яку отримав «Львівводоканал», – не зважаючи чий люк, на якому балансі, інвентаризація всього.Важливо, щоб всі ці 50 тисяч люків і решіток були закриті. Це є титанічна робота. І сьогодні в бюджеті ми просимо виділили додатково ще півмільйона гривень на закупівлю люків. Тому що їх крадуть. За останні два тижні «Львівводоканал подав до міліції 112 заяв про крадіжки люків. На превеликий жаль, я не пригадую, щоби за останні роки хоча б одна людина була покарана, позбавлена волі за крадіжку люків. Я не бачу нікого звинуваченого, тому це є дуже велика проблема.

Як повідомляв «ЩЛ», смерть хлопчика, який впав у люк каналізації, приголомшила увесь Львів, на працівників водоканалу завели кримінальну справу, прокуратура обіцяла перевірити контроль міськрадою каналізаційних мереж, але батьки малюка, який загинув у колекторі, до прокуратури не зверталися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів