Україна надаватиме інформацію Європолу

21:08 26 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: pravo.com.ua

Президент України підписав закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським поліційним офісом про оперативне й стратегічне співробітництво», укладеною в Гаазі 14 грудня 2016 року та схваленою Верховною Радою 12 липня 2017-го.

Набуття чинності Угодою поглибить інтеграцію України до політики Європейського Союзу у сфері юстиції та внутрішніх справ, для розвитку досягнень у рамках Плану дій ЄЄ із лібералізації візового режиму між Україною та ЄЄ. Про це сьогодні повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Документ розширює співробітництво між Україною та Європейським поліційним офісом в запобіганні і боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом та іншими формами міжнародної злочинності. Йдеться про активізацію обміну оперативною інформацією в рамках кримінальних проваджень та створення можливостей для спільних заходів з розслідування злочинів та пошуку осіб, причетних до скоєння злочинів.

Крім обміну інформацією, співробітництво може включати, відповідно до визначених рішенням Ради Європолу завдань Європолу, обмін спеціальними знаннями, загальними зведеннями, результатами стратегічного аналізу, інформацією щодо процедур кримінальних розслідувань, інформацією про методи запобігання злочинності, участь у навчальних заходах, а також надання консультацій та підтримки в окремих кримінальних розслідуваннях.

Документ набирає чинності з дати надсилання Європейським поліційним офісом дипломатичними каналами письмового повідомлення Україні про отримання та прийняття повідомлення України про завершення нею внутрішньодержавних ратифікаційних процедур.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів