Учора англійських уболівальників побили, а завтра - охоронятимуть

13:02 9 вересня 2013 р.

Для супроводження англійських уболівальників до Києва прибула делегація поліції Великобританії у кількості 7 осіб. До охорони правопорядку на час проведення матчу будуть залучені близько 3 тисяч працівників органів внутрішніх справ. Про це повідомило УЗГ МВС України.

Троє англійців, які постраждали у бійці біля кафе у Києві на Хрещатику, після надання медичної допомоги вирушили за місцем проживання. Англомовний працівник міліції кілька разів пропонував потерпілим написати заяви, але ті категорично відмовилися та повідомили, що ні до кого претензій не мають.

Бійка сталася 8 вересня о дев’ятій вечора. На літньому майданчику одного з кафе відпочивали близько 40 англійців, які приїхали на матч Україна - Англія, що відбудеться 10-го вересня. Повз кафе проходили шість молодиків. Між компаніями виникла словесна суперечка, яка переросла у бійку. До українців приєдналося ще близько 15 чоловік. Бійка тривала лише 2 хвилини, була викликана міліція і на момент прибуття нарядів активні учасники конфлікту втекли з місця події.

Троє громадян Великобританії - 19-ти, 22-х і 23 років - із забоями голови та пошкодженнями рук були доставлені до лікарні. Після надання медичної допомоги молодики були відпущені за місцем проживання.

Іноземці пояснили, що прибули до Києва, щоб відвідати футбольний матч між збірними України та Англії. Від написання письмової заяви до міліції вони категорично відмовилися.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Розпочате кримінальне провадження.

Допомогу у забезпеченні правопорядку під час матчу між збірними України і Англії вітчизняним правоохоронцям надаватимуть представники делегації поліції Великобританії.

За інформацією правоохоронних органів Великобританії, матч збірних України та Англії, який розпочнеться 10 вересня о 21.45, відвідають близько 2 тисяч уболівальників з Англії.

Для супроводження англійських уболівальників до Києва прибула делегація поліції Великобританії у кількості 7 осіб. До охорони правопорядку на час проведення матчу будуть залучені близько 3 тисяч працівників органів внутрішніх справ. Про це повідомило УЗГ МВС України.

В українському сегменті соцемереж стрімко відреагували на побиття невідомими англійських фанатів на Хрещатику. Зокрема, художник та дослідник хуліганських культур Іван Семесюк вважає, що напад – це підготовлена провокація російських спецслужб.

"Ця поножовщина на Хрещатику з англійськими вболівальниками, трьома шпиталізованими і жодним не спійманим з тридцяти мудаків-нападників, вельми схожа на витівки однієї сусідської спецслужби. В контексті євро-асоціації та інших російсько-українських та українсько-європейських процесів", - припустив Семесюк.

"Суть тут саме в ножах. Це не хули. Це якісь найманці на псування і без того поганого іміджу нашої країни в Європі та світі. Стільці і бокали - це нормальна практика. Ножі - ні. Або я відстав від життя. Не знаю жодного хула, що ходить з ножем", - додав експерт.

Про це пише Gazeta.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів