У військовій прокуратурі Львівського гарнізону зацікавилися забезпеченням мобілізованих

16:44 26 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону здійснюється вивчення стану законності щодо можливого порушення прав військовослужбовців 184-го навчального центру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на отримання належного речового забезпечення.

«18 травня 2015 року близько 10.00 військовослужбовці 184-го навчального центру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у кількості понад 200 осіб у цивільній формі одягу перекрили автомобільну дорогу на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки поблизу містечка «Гвардійське» в селищі Старичі у Яворівському районі Львівської області, заблокувавши рух військової техніки. Військовослужбовці ставили перед командуванням військової частини вимогу щодо отримання належного речового забезпечення.

З довідки військової частини про стан забезпечення формою одягу п’ятої хвилі військовозобов’язаних даної військової частини вбачається, що станом на 18 травня 2015 року в 184-му центрі готується певна кількість сержантів і солдат, з яких військову форму одягу отримали не всі. Основними причинами незабезпечення є відсутність військової форми одягу на базах та складах довольчого органу, постачання обмундирування з баз та складів за низьким діапазоном розмірів, неможливості створення потрібного відсотку запасу.

З метою забезпечення військовослужбовців речовим майном, 13 квітня 2015 року та 18 травня 2015 року були направлені заявки начальнику Центрального управління речового забезпечення Збройних Сил України та командиру відповідної військової частини. За повідомленням командування частини, військовослужбовці у першу чергу будуть забезпечені черевиками хромовими з високим берцем та костюмами польовими нового зразка.

На місце події виїжджав військовий прокурор Львівського гарнізону – полковник юстиції Михайло Верцімага.  На даний час військова прокуратура Львівського гарнізону продовжує вивчати стан законності щодо можливого порушення прав військовослужбовців 184-го навчального центру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на отримання належного речового забезпечення.

Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині мобілізовані перекривали пости й вимагали видати їм військову форму й взуття, у міністерстві оборони відрапортували, що на Яворівський полігон доставлено 1100 комплектів військових одностроїв, однак військові розповіли, що їм видали форму й берці не за тими розмірами, які потрібні, заступник глави АП висловив у суботу надію, що «все необхідне речове майно, що буде передано у військові частини і найближчим часом розподілено».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів