У Верховній Раді готують легалізацію марихуани

12:32 21 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: dw.com

Комітет Верховної Ради з прав людини спільно з громадськими організаціями розробляють законопроект про легалізацію канабісу для медицини.

Про це, як повідомили в четвер, 21 березня, в інтернет-виданні «Українська правда».  заявив представник громадської організації «Асоціація медичного канабісу» Геннадій Шабас.

Геннадій Шабас зазначив: «Після того, як петиція за легалізацію медканабісу набрала необхідні 25 тисяч підписів, комітет ВР з прав людини розглянув її. Вони сказали, що готували законопроект і зверталися до нас за допомогою. Це питання в будь-якому випадку буде вирішене. Думаю, вже в цьому році у нас буде закон».

Науковий радник фармкомпанії «Фармак» Віталій Усенко розповів: «Українські фармвиробники готові розробляти препарати на основі медичної марихуани.
«Якщо будуть зміни в законодавстві України, то це можливо. Ми можемо розробляти ці препарати і впроваджувати їх в клінічну практику. Це будуть рослинні препарати».

20 березня Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав електронну петицію про законодавче врегулювання медичного канабісу. В комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням вилучили канабіс з переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів