У справі розслідування обвалу на сміттєзвалищі Львова призначено шість судових експертиз

21:50 22 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Слідчими національної поліції спільно з прокурорами проведено вилучення документації щодо експлуатації міського полігону у 15-ти установах, проведено обшуки з вилученням документації за 17-ма адресами в суб’єктів, які мають стосунок до експлуатації полігону, здійснення вивезення побутових відходів.

«У справі розслідування обвалу на Грибовицькому полігоні побутових відходів призначено шість комплексних судових експертиз», – повідомили сьогодні, 22 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«Прокурор Львівської області Юрій Квятківський під час брифінгу коротко поінформував представникам ЗМІ про хід досудового розслідування у справі Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, він зазначив, що під час розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, яке спричинило загибель людей, та за фактом службової недбалості посадових осіб органів місцевого самоврядування, що спричинила тяжкі наслідки, й зареєстроване за фактом обвалу схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів, здійснено понад 600 допитів свідків.

Прокурор також наголосив, що для забезпечення процесуального керівництва у вказаному провадженні створено групу прокурорів, яку очолив досвідчений керівник відділу прокуратури області. За їхнього керівництва у даному кримінальному провадженні уже проведено значний об’єм роботи.

Слідчими національної поліції у Львівській області спільно з прокурорами проведено вилучення документації щодо експлуатації Львівського міського полігону у 15-ти установах, проведено обшуки з вилученням документації за 17-ма адресами у суб’єктів, які мають стосунок до експлуатації полігону, здійснення вивезення побутових відходів. Крім того, проведено огляди місця події зі залученням спеціалістів наукових установ та органів контролю безпосередньо тіла полігону, «язика» зсуву, станції перекачування фільтрату з резервуарів накопичувачів.

На даний час вже отримано матеріали службового розслідування органів ДСНС України, матеріали перевірки Державної екологічної інспекції у Львівській області, а на підставі ухвали суду ДФІ у Львівській області проводить ревізію фінансово – господарської діяльності ЛКП «Збиранка». У провадженні призначено 6 комплексних судових експертиз з метою отримання відповідей на питання, що мають ключове значення для даної справи.

Прокурор області поінформувавтакож: «Наразі повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення ще нікому не вручено, оскільки ми чекаємо висновків експертиз, які мають надзвичайно важливе значення для правильної кваліфікації дії певних посадових осіб. Частину цих експерти проводитимуться у Львові, а інші київськими експертами. Вказані експертизи є об’ємними, потребують опрацювання значної кількості матеріалів та проведення великої кількості досліджень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів