У селі Уріж на Львівщині впевнені, що 16-річного брата учасника АТО вбив місцевий «мажор» (відео)

11:26 19 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: d-nk.com.ua

Батьки загиблого бояться, що вбивці сина відкупляться від покарання. Майже 100 селян пікетували райвідділ міліції.


Відео: «Телеканал новин «24»

Опівночі 13 грудня в селі Уріж Дрогобицького району на Львівщині гурт молоді забив до смерті десятикласника 16-річного Дмитра Хомина. Напали, коли той повертався додому. Годиною раніше в село приїхав його брат Володимир, який вісім місяців воював на Донбасі.

«Тої ночі ніколи не забуду, – згадує 27-річний Володимир Хомин. – Приїхав додому, бо батько заслаб, мама операцію перенесла. Зайшов у хату, розповідав за війну. Малого живим так і не застав. Дімка з двома братами перед тим вийшли на пиво, бо ж ніч на Андрея. Мамка при мені йому подзвонила: Дмит-рику, ходи додому. Він завжди був послушний, не агресивний, тихий. Сказав, що вже йдуть. Дорогою вирвався від братів уперед, бо йому ше дівчина дзвонила. Десь за метрів 200 від хати його перестріла компанія старших хлопців. Їх було чоловік 10–12. Доки брати добігли, малий уже помер. Я вибіг: Дімка весь у крові, з проламаним черепом, перебитим носом».

Тієї ночі правоохоронці затримали трьох підозрюваних. До світанку всіх відпустили. Хомини впевнені: Дмитра вбивав 21-річний Петро Фагараш, син місцевого підприємця.

«Фагараш – мєстний мажор, на тачці, – каже Володимир. – Його татко живе в Росії, займається всякими махінаціями. А Петро вчиться у Львові на міліціонера, тут порядки наводить. Усіх строїть, до малого постійно чіплявся. Такий 100-кілограмовий бугай із золотими печатками. Тої ночі в міліції зізнався, що це він убив Діму. А на ранок вже була довідка, що малий помер від алкогольної інтоксикації та епілептичного припадку. Дмитро ніколи не мав епілепсії, не пив, спортом займався».

Село Уріж стоїть між горами Ласка і Мабура, за 20 км від райцентру. Тут близько тисячі мешканців, немає жодного підприємства.

Люди їздять на роботу до Польщі або сусідніх міст Трускавець, Дрогобич. Щовесни хати підтоплює річка Бистриця Тисменицька, що протікає поряд. 52-річний Василь із 48-річною Галиною Хомини виховали доньку і трьох синів. Дмитро був молодшим.

«Сім'я порядна, живуть скромно, – каже місцевий 52-річний Іван Петрович. – Раніше ми дружили з Василем. Він на пилорамі працював, поки ту не закрили. Після того ніде й не робить, хворіє. Галя теж слабує. Має цукровий діабет, проблеми з тиском. Досі в санаторії в Трускавці працювала, певно, вже не буде, бо від горя почорніла. Їхній найстарший Володя – наш герой, з війни вернувся. Його всі в селі поважають».

Родину Фагарашів називають куркулями. Голова сім'ї 42-річний Василь має власний будівельний бізнес, дружина Любов живе в Урожі. Виховали двох синів.

«Мають крутий будинок, землі, повно квартир у Львові, Трускавці, – продовжує Іван Петрович. – Вася возить наших хлопців у Росію на будови. Люба не працює, хатами займається. До цього випадку нічого поганого про Фагарашів не сказав би. Християни, помогли збудувати храм».

Хомини бояться, що вбивці сина відкупляться від покарання. Замовили повторну експертизу.

16 грудня повезли тіло сина до моргу Львова. В цей час майже 100 селян пікетували райвідділ міліції.

«Тієї ночі між молодими людьми виник конфлікт. Почалася бійка, молодший отримав кілька ударів по голові, – кажуть в обласній міліції. – Причиною смерті стала алкогольна інтоксикація. Родичі померлого не вірять, наполягають на додатковій експертизі. Ми дали їм таку можливість. Якщо буде встановлено факт вбивства, винним загрожуватиме до 15 років в'язниці».

Про це повідомила в сьогоднішній публікації в києській «Газеті по-українськи» Ірина Зджанська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів