У прокуратурі відзвітували про кримінальні справи щодо звалища Львова

11:40 17 вересня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: tvoemisto.tv

У прокуратурі Львівської області оприлюднили подробиці розслідувань резонансних справ, які трапились на Львівщині.

Щодо Грибовицького сміттєзвалища у прокуратурі Львівської області розповіли: «Внаслідок виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства України у сфері поводження з відходами на полігоні твердих побутових відходів біля села Великі Грибовичі, прокуратурою області, відповідно до наданих законодавством представницьких повноважень, у липні 2016 року подано до Львівського окружного адміністративного суду адміністративний позов про визнання протиправною бездіяльності, зобов’язання до вчинення дій».

«Постановами Львівського окружного адміністративного суду від 10 листопада 2016 року та Львівського апеляційного адміністративного суду від 30 січня 2017 року у справі №813/2702/16 позовну заяву першого заступника прокурора Львівської області до виконавчого комітету Львівської міської ради, міського голови Львова про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання до вчинення дій, пов’язаних із незабезпеченням закриття Львівського міського полігону ТПВ, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону для розміщення твердих побутових відходів Львова, будівництва на ній заводу з їх переробки та сміттєсортувального комплексу, задоволено повністю», – повідомили також у прокуратурі.

«Державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Львівській області 30 травня 2017 року прийнято рішення про закінчення виконавчих проваджень у зв᾽язку з виконанням вимог виконавчих документів у повному обсязі», – поінформували також у прокуратурі.

«Крім цього, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області скеровано для розгляду по суті у Жовківський районний суд Львівської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох посадовців ЛКП «Збиранка» – колишнього директора, його заступника та начальника полігону, за ознаками вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених статтею 236 та частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке спричинило загибель людей, а також службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки)», – поінформували розповіли також у прокуратурі.

«На даний час судовий розгляд триває, наступне судове засідання призначено на 26 вересня 2019 року. Загалом з часу скерування обвинувального акту до суду проведено 23 судових засідання та допитано 33 свідки», – розповіли також у прокуратурі.

«Завершено досудове розслідування стосовно начальника Управління житлового господарства Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України, який обвинувачується в тому, що будучи відповідальним за роботу ЛКП «Збиранка» та уповноваженим на здійснення контролю за діяльністю цього підприємства, не вживав належних заходів щодо забезпечення перешарування та відповідного ущільнення наскладованих на полігоні відходів, укріплення укосів полігону та забезпечення його інженерної стійкості, що також зумовило можливість зсуву на Грибовицькому полігоні ТПВ», – повідомили також у прокуратурі.

«Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Галицького районного суду Львова. На даний час судовий розгляд триває, наступне судове засідання призначено на 8 листопада 2019 року», – поінформували розповіли також у прокуратурі.

«З часу скерування обвинувального акту до суду проведено 23 судових засідання та допитано 24 свідки. У зв’язку із закінченням повноважень головуючого судді у справі замінено склад суду та розпочато розгляд справи спочатку. Після заміни складу суду проведено три судових засідання у вказаній справі», – розповіли також у прокуратурі.

«Попри це, слідчими ГУ НП у Львівській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього директора ТзОВ «АВЕ-Львів» за частиною 1 статті 366, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, за фактом службового підроблення, а саме – складення та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що надають право на відшкодування за рахунок бюджету розвитку міського бюджету Львова, а також особі інкримінують заволодіння коштами міського бюджету.

«Сума завданих місту збитків становить 4 694 525,91 гривень. 29 грудня 2017 року обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду Львова, де на даний час триває судовий розгляд. Дата наступного судового засідання на даний час не визначена», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів