У Польщі заарештовано двох громадян України, які жили з грабунку

15:50 9 липня 2020 р.

Фото до новини

Загальні збитки оцінено на понад 68 тисяч злотих, тобто 15 тисяч євро.

Поліція з варшавського району Воля затримала двох громадян України, підозрюваних у крадіжках на будівельних майданчиках. Як повідомила комісарка Марта Суловська з районного відділення поліції у четвер, 9 липня, обох чоловіків заарештовано.

Затримані 24-річний та 28-річний чоловіки виламали ролети і проникли через вікно до контейнера працівників на будівельному майданчику, звідки винесли електроінструменти. Збитки перевищують 30 тисяч злотих (майже 7 тисяч євро). Поліція швидко встановила, що йдеться про громадян України, які перебувають у квартирі в районі Вавер. Там обох чоловіків затримано. Вони пояснювали, що нічого не знають про крадіжку, але в результаті обшуку квартири й автомобіля, яким чоловіки користувалися, знайдено кілька доз марихуани та психотропних речовин. У машині також були приховані ломи, ножиці для листового металу, щипці та робочий одяг, який вони використовували під час грабунку. У квартирі виявлено валізу з елементами професійного звукового обладнання. Жоден із затриманих не міг пояснити, звідки ці предмети походять. «Зі злочинів вони зробили собі постійне джерело утримання», – зазначила поліціянтка.

Встановлено, що чоловіки пов’язані також з іншими крадіжками з проникненням. Загальні збитки від крадіжок з їхньою участю оцінено на понад 68 тисяч злотих (15 тисяч євро). Поки що громадян України тимчасово заарештовано на три місяці. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів