У Польщі порушено кримінальні справи проти двох бойовиків «ДНР» (відео)

22:02 8 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

За участь у бойових діях на сході України полякам загрожує до 5 років ув'язнення.

У Польщі порушили кримінальні справи проти двох громадян, які брали участь в бойових діях на Сході України на боці проросійських терористів. Про це повідомила сьогодні, 8 грудня, «Gazeta Wyborcza».

Це видання пише, що справи були порушені на основі інформації про участь польських громадян у війні на території України, яку передав у прокуратуру підполковник служби внутрішньої безпеки Польщі Мацей Карчинський. Наразі відомо, що обоє підозрюваних мешкали в місті Бельська-Бяла.

Один з них – чоловік 46 років, а іншому - 29 років. Прес-секретар прокуратури міста Бельсько-Бяла Маргарита Боковська підтвердила, що розслідування проти двох поляків за участь у війні в Україні на боці терористів триває.

Інформаційна агенція «PAP» також повідомила, що є ще дві кримінальні справи за такий самий злочин. Однак інформація наразі не підтвердилася.

Раніше прикордонники України затримали націоналістів з Польщі, які їхали воювати за «ДНР». При цьому їм в паспортах поставили штампи про заборону в'їзду в Україну на три роки.

Українські прикордонники дочекалися польських журналістів, показали їм паспорти затриманих, а після цього депортували націоналістів назад до Польщі. Про це інформує в понеділок інтернет-видання «DT.UA» з посиланням на «Gazeta Wyborcza».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів