У передмісті Львова обікрали три церкви (оновлено)

16:30 29 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: ye.ua

До Пустомитівського відділення поліції надійшли три заяви від настоятелів храмів, які знаходяться у селах поблизу Львова.

У селах Липники, Солонка та Ков'ярі Пустомитівського району Львівської області обікрали три храми. Про це  розповіла київському інтернет-виданню «Gazeta.ua» прес-секретар Львівського обласного управління Національної поліції.у прес-службі поліції Львівської області Світлана Добровольська, яка зазначила:

«Вчора до нас звернулися три настоятелі церков. У одному з храмів зламали вхідні двері і викрали тисячу гривень пожертв. В іншому випадку – демонтували вікно і викрали пожертв на сумі 10 тисяч гривень. Ще з одного храму, пошкодивши двері, викрали дві вінчальні обрядові корони. 

Поліція порушила три кримінальні провадження за крадіжку з проникненням. Ми поки що вивчаємо подробиці пограбувань. Якщо будуть відомі деталі, провадження об'єднаємо в одне».

Про це повідомили сьогодні, 29 липня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Раніше в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли:

«У передмісті Львова за минулу добу обікрали три церкви. Правоохоронці встановлюють причетних до крадіжок пожертв та майна  із культових споруд.

До Пустомитівського відділення поліції 28 липня надійшли три заяви від настоятелів храмів, які знаходяться у селах поблизу Львова. У заявах повідомляється, що вночі, 28 липня, у трьох селах району зловмисники скоїли крадіжку грошових пожертв та церковного майна із місцевих храмів.

До одного із них вони дісталися, зламавши вхідні двері, де викрали пожертви в сумі близько 1000 гривень, до іншого – демонтувавши вікно, де викрали пожертви в сумі 10000 гривень. Ще з одного храму, пошкодивши двері, викрали дві вінчальні обрядові корони.

Правоохоронці встановлюють причетних до крадіжки з храмів. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів