У Львові звільнили з органів внутрішніх справ міліціонера, який вимагав хабар

14:58 8 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «ЩЛ»

В одному з райвідділів міліції Львова позбулися співробітника, який зажадав дві тисяч доларів за не притягнення до кримінальної відповідальності.

Начальник Львівського обласного управління МВС, полковник міліції Дмитро Загарія, повідомив сьогодні, 8 червня: «За грубі порушення службової дисципліни, положень Закону України «Про міліцію», Дисциплінарного статуту ОВС України, що призвело до надзвичайної події – розпочатого кримінального провадження та дискредитації правоохоронних органів на працівника райвідділу накладено дисциплінарне стягнення – звільнення з органів внутрішніх справ. Відповідний наказ мною підписаний».

Звільненому правоохоронцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто низку керівників підрозділів ОВС Львівщини «за відсутність дієвого повсякденного контролю за діяльністю підпорядкованих працівників» та «за недостатній управлінський вплив на підпорядковані підрозділи». Про це повідомили сьогодні, 8 червня, в прес-службі Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів