У Львові знову затримали нетверезого автоінспектора (відео)

19:52 17 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dk-zaxid.com

Журналісти юридично-правової газети «ДК ЗАХІД» повідомили про те, як, за їх словами, «зупинено у стані алкогольного сп'яніння працівника ДАІ у Львівській області, а саме – інспектора зі взводу супроводу Сергія Мельничука».

Журналісти юридично-правової газети «ДК ЗАХІД» розповіли сьогодні, 17 травня:

«Уночі, 16 травня 2015 року, журналістами «ДК ЗАХІД» разом з активістами ГО «Дорожній Контроль Захід» виявлено та зупинено у стані алкогольного сп'яніння працівника ДАІ у Львівській області, а саме – інспектора зі взводу супроводу Сергія Мельничука.

Близько 02:05 зі стоянки управління ДАІ у Львівської області (!!!), що знаходиться по вул. Перфецького 19, виїхав автомобіль марки «Mercedes-Benz E-class (W210)» з д/н ВХ 2416 ВС у супроводі з патрульним автомобілем ДАІ марки «Toyota Prius» з д/н 1076, обидва почали рухатись по вул. Перфецького (у напрямку авторинку). Ми поїхали у слід за ними, майже одразу ми помітили, що характер руху автомобіля «Мерседес» викликає підозру у здатності водія керувати транспортним засобом, а саме – було помітно, що водій автомобіля знаходиться у алкогольному або наркотичному сп'янінні.

Ми намагались попросити інспекторів ДАІ, які супроводжували даний «Мерседес», зупинити ТЗ, як мінімум за те, що задні номерні знаки цього авто є нечитаємі, на що інспектора ДАІ поїхали у невідомому напрямку. Нами прийняте рішення, що потрібно самотужки зупиняти даний автомобіль і ми почали переслідувати його, після чого водій «Мерседеса» помітив нас і почав вертатись назад до управління ДАІ, біля воріт якого його було зупинено та заблоковано активістами ГО «Дорожній Контроль Захід». Після чого з «Мерседесу» вийшов водій, як пізніше виявилось, інспектор взводу супроповоду ДАІ у Львівській області – Мельничук Сергій Миколайович.

Ми одразу замітили, що з водієм щось не те, у нього червоне забарвлення шкірного покриву обличчя та запах алкоголю з роту. На місце було викликано наряд ДАІ, по приїзду екіпажу – водій відмовився продувати техпристрій «Драгер» на місці та на пропозицію ДАІшників погодився поїхати в лікарню на медичне освідчення для визначення стану сп'яніння.

По приїзду до наркологічного диспансеру, одразу було видно, що тут вже «все в курсе» кого до них привезли. Нас навіть відмовились пускати усередину приміщення наркодиспансеру, чим перешкоджали законній професійній діяльності журналістів. Врешті-решт нам вдалося зайти, та тут почалися якісь незрозумілі казуси, для того щоб відтягнути час освідчення, наприклад, лікарі хотіли провести мед-освідчення без ніяких свідків.

В результаті від про-дуття «Драгеру» уже у наркодиспансері – водій відмовився, для простих «смертних» у такому випадку – складають відмову від медичного огляду, при якій виноситься штраф у розмірі 3400-5950 грн або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років, або адміністративний арешт на строк oт 7 дo 10 діб. На місце приїхав Пісний Микола Петрович, який представився капітаном міліції та командиром взводу супроводу, на нашу вимогу пред'явити службове посвідчення згідно ст. 5 Закону «Про міліцію» – нам було відмовлено.

Також на місці були працівники ВВБ та інспектор з особового складу, який привселюдно попросив громадянина Мельничука зробити подих на нього, після чого інспектор відповів, що так дійсно від нього чути алкоголем, та ще раз запропонував йому продути прилад «Драгер», на що знову було відмовлено. На наше питання запитання, чому ви відмовляєтесь від продування «Драгеру», отримали відповідь, що немає довіри до даного приладу.

Нам стало цікаво, скільки даний працівник ДАІ склав адміністративних протоколів по ст. 130 (керування у стані сп'яніння), якщо він сам не довіряє даному приладу. Обов'язково це перевіримо. З надійних джерел, стало відомо, що по УДАІ вже розходяться чутки, про те що «питання порішали».

У даного працівника ДАІ – хмельницька прописка, так як і у самого керівництва УДАІ Львівської області. Результати експертизи обіцяють у вівторок, 19 травня.

Надіємось, що вони не будуть неправдивими, якщо вже такими не являються... А також з наших джерел стало відомо, що даний працівник ДАІ – Мельничук Сергій Миколайович, являється кумом Ясніцького Петра Анатолійовича – заступника начальника управління.

Під час революції гідності ми частоково подолали так званий клан «полтавських». Невже у Львові починає формуватись клан «хмельницьких»?».

Про це повідомили сьогодні, 17 травня, журналісти юридично-правової газети «ДК ЗАХІД».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів