У Львові затримали вбивцю й ґвалтівника (відео, оновлено)

12:42 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: mk.ru

В обласному управлінні Національної поліції запевнили в середу: «Раніше судимому за шахрайство та крадіжки 30-річному зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі».

«Львівські поліціянти розкрили жорстоке вбивство», – повідомили сьогодні, 25 травня, тележурналісти, які також розповіли подробиці: «Чоловік, якого підозрювали у шахрайстві, жорстоко зґвалтував та вбив на Львівщині матір двох дітей. Трагедія сталася ще в січні. Труп 27-річної жінки знайшли у лісопарку. Вже згодом з’ясувалося, що вона їхала автостопом зі Львова до Запоріжжя, де жила її сім’я. Дорогою познайомилася зі своїм вбивцею та погодилася усамітнитися з ним у лісі неподалік Львова. Там нелюд зґвалтував її палицею

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, у випуску «Надзвичайних новин» на телеканалі «ICTV». Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в середу:

«Правоохоронці затримали зловмисника, який жорстоко зґвалтував і вбив жінку в лісосмузі неподалік Львова. Раніше судимому за шахрайство та крадіжки 30-річному зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

«30 січня в Пустомитівське відділення поліції надійшло повідомлення від працівника Борщовичівського лісництва, котрий у лісосмузі поблизу села Гамаліївка виявив тіло жінки без ознак життя. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили особу загиблої – нею виявилась 26-річна уродженка міста Калуш Івано-Франківської області, котра проживала у місті Запоріжжі та проїздом через Львів їхала додому.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області, полковник поліції Руслан Домніцак, розповів: «Було призначено судово-медичну експертизу, під час якої медики встановили, що смерть жінки настала внаслідок тілесних ушкоджень, які могли бути спричинені їй під час жорстокого зґвалтування у неприродній спосіб. Фактично жінка померла від больового шоку». 

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що жінка поверталась у Запоріжжя з Калуша автостопом, як робила це вже не раз. У Львові вона переночувала у знайомих, після чого поїхала на автостанцію по вулиці Богдана Хмельницького. Руслан Домніцак розповів також: «Там вона познайомилась з 30-річним чоловіком, уродженцем Івано-Франківської області, котрий проживав у Львові разом зі своєю співмешканкою та її неповнолітньою донькою. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та шахрайства. Також встановлено, що за кілька днів до цього він викрав гроші з квартири своєї співмешканки та золоті кульчики її доньки, а також фігурує у кримінальних провадженнях, які розслідують наші колеги з Івано-Франківська».

Зловмисник обманом заманив жертву у лісосмугу, де зґвалтував її, а після того як вона повідомила про свій намір звернутись із заявою у поліцію, зґвалтував у неприродній спосіб, використовуючи різні предмети. Від отриманих травм та больового шоку жінка померла на місці події, а зловмисник, прихопивши її цінні речі: ноутбук, телефон та банківську картку, втік. При цьому чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Працівники карного розшуку затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Його повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням та насильницьким задоволенням статевої пристрасті у неприродній спосіб, що передбачено пунктом 10 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів