У Львові затримали при одержанні хабара трьох посадовців Сихівської райадміністрації

15:49 30 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Як повідомили в четвер у прес-службі обласної прокуратури, чиновники РДА вимагали у керівника товариства з обмеженою відповідальністю 20 тисяч грн. «відкату» за укладення договору на проведення будівельних робіт та підписання актів виконаних робіт.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили в четвер, що «сьогодні, 30 жовтня, за процесуального керівництва управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області, працівниками УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області викрито та затримано при одержанні неправомірної вигоди 2 заступників голови однієї із районних адміністрацій Львівської міської ради та заступника начальника відділу вказаної адміністрації». «Зазначені посадовці вимагали у керівника товариства з обмеженою відповідальністю 20 тис. грн. «відкату» за укладення договору на проведення будівельних робіт та підписання актів виконаних робіт», – сказано також у повідомленні.

У прес-службі обласної прокуратури розповіли також: «На цей час у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.3 ст.368 КК України, проводяться невідкладні слідчі дії. Зазначимо, що санкція вказаної статті Кримінального Кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років».

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову» 

«З підозрою в отриманні хабара затримали заступників голови Сихівської районної адміністрації Олега Поручинського і Івана Коркішка та в.о.начальника відділу житлового господарства районної адміністрації Любомира Коханця. Зараз триває обшук у їхніх робочих кабінетах. Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка зазначив із цього приводу: 

«Очищення влади – це не лише люстрація, а й виявлення хабарників і всіх тих, хто працює не чесно. Ми дякуємо правоохоронним органам, що вони допомагають виявляти корупціонерів і тих людей, які сьогодні переступають через пам’ять і честь усіх тих, котрі віддали своє життя на Майдані, на Сході нашої країни, захищаючи її цілісність та незалежність. 

Ми вимагаємо справедливого розслідування і якнайсуворішого покарання у разі, якщо їх вина буде доведена.  З допомогою громадськості, правоохоронних органів, ми і надалі будемо очищувати владу від тих людей, які не працюють на благо громади міста і заплямовують імідж посадовців, які покликані, в першу чергу, служити народу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів