У Львові затримали керівника спецпідрозділу поліції

09:10 1 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: ssu.gov.ua

Капітан поліції організував механізм здирництва серед особового складу.

У прес-службі СБУ запевнили: «Працівники Служби безпеки України викрили на вимаганні одного з керівників батальйону поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції у Львівській області. Правоохоронці з’ясували, що капітан поліції організував механізм отримання неправомірної вигоди від особового складу підрозділу.

«Командир вимагав від підлеглих «відсоток» від заробітної плати за незаплановані «відгули». Оперативники спецслужби затримали зловмисника згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці під час отримання чергового хабара в розмірі шість з половиною тисяч гривень», – поінформували також у прес-службі СБУ.

«У рамках відкритого кримінального провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб поліції, причетних до протиправної діяльності. Операція з викриття незаконних дій посадовця проводилась співробітниками Управління СБУ в Рівненській області спільно з прокуратурою та підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції», – повідомили також у прес-службі СБУ та опублікували фото з місця події.

Натомість у прес-службі прокуратури Львівської області розповіли: «Прокуратурою Львівської області за оперативного супроводу працівників служби безпеки та Департаменту внутрішньої безпеки у Львівській області 29 травня 2018 року, викрито працівника батальйону поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції у Львівській області, який займався сутенерством. За цим фактом повідомлено про підозру за частиною 2 статті 303 Кримінального кодексу України (сутенерство)».

«Водночас, з’ясовано, що працівник батальйону поліції особливого призначення систематично не виходив на роботу, а за укриття такого факту надавав неправомірну вигоду одному із своїх керівників. 30 травня 2018 року, о 23:45 у Львові, в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, керівника батальйону поліції особливого призначення під час безпосереднього отримання ним неправомірної вигоди у сумі 6500 гривень від підлеглого працівника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовою особою)», – поінформували також у прокуратурі.

«31 травня, чоловіку повідомлено про підозру, на даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Водночас в ході проведення досудового розслідування встановлено ще декількох працівників, які систематично не здійснюють вихід на роботу та у встановленому законом порядку не виконують свої службові обов’язки за що надають неправомірну вигоду своєму командиру. На даний час вказаний факт перевіряється органом досудового розслідування. Тривають першочергові слідчі дії», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів