У Львові затримали адвоката під час одержання хабара для судді

18:34 8 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Правознавець вимагав тисячу доларів за прийняття більш м’якого покарання за скоєння грабежу.

«Працівники УЗЕ (управління захисту економіки. – «ЩЛ») затримали уЛьвові адваката на хабарі. За прийняття суддею більш м’якого покарання за скоєння чоловіком грабежу правознавець вимагав від його жінки неправомірну вигоду», – повідомили сьогодні, 8 лютого, правоохоронці, де також розповіли подробиці:

«З метою припинення злочинної діяльності та викриття усіх причетних осіб до скоєння цього правопорушення, слідчим управлінням ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 27 та частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Під час проведених слідчо-оперативних заходів працівники Управління захисту економіки встановили, що за сприяння у прийнятті більш м’якого покарання у рамках розгляду кримінальної справи щодо скоєння громадянином грабежу юрист вимагав неправомірну вигоду.

Зазначені кошти призначались для подальшої передачі судді міськрайонного суду Львівської області. Сьогодні, 8 лютого, поблизу Львівського національного академічного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької під час одержання неправомірної вигоди працівники УЗЕ та СУ ГУНП Львівщини затримали посередника.

У адвоката правоохоронці вилучили грошові кошти у сумі одна тисяча доларів, отриманих від місцевої мешканки. На даний час проводяться санкціоновані обшуки за місцем діяльності адвоката та за місцем його проживання.

Вирішується питання про затримання правознавця у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. За підбурювання щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьмими років з конфіскацією майна або без такої».

Про це повідомили сьогодні, 8 лютого, в прес-службі Національної поліції України, же також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів