У Львівській прокуратурі запідозрили, що пацієнт помер через недбальство лікаря

16:50 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Прокуратура Львівської області завершила досудове розслідування у справі стосовно лікаря, яка підозрюється у неналежному виконанні свої професійних обов'язків та недбалого ставлення до них, що в результаті спричинило смерть людини.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що 27 грудня 2017 року до Львівської міської клінічної лікарні звернувся за допомогою 39-річний чоловік, який скаржився на головні болі та постійну закладеність носа. Під час слідства з'ясувалося, що до проведення операції, згідно аналізів, у потерпілого виявили гостре запалення слизової оболонки, що забороняло будь-яке оперативне втручання.

Проте, лікар проігнорувала цей факт не провівши належної діагностики хворого, знехтувавши додатковими дослідженнями і обстеженнями прооперувала потерпілого. Внаслідок операції, через хірургічне втручання у порожнину носа, у пацієнта миттєво розвинулась вірусно-бактеріальна інфекція, з розвитком сепсису, що в подальшому привело до смерті. Лікарю оголошено підозру за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником). Вона передбачає позбавлення волі терміном до двох років.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині судитимуть педіатра через смерть малолітнього хлопчика.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів