У Львові «випарувалися» десятки вагонів з деревиною, – активіст

13:28 29 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Тараса Матвіїва в інтернет-мережі «Facebook»

Депутат Жидачівської районної ради Тарас Матвіїв розповів про «пригоди» скандального ешелону.

Активіст і депутат Жидачівської районної ради Тарас Матвіїв повідомив у соціальній мережі: 

«Це повний цирк на дротах! ‪«Чорні лісоруби‬» з нас хочуть зробити лохів, але ми не дамося. Оперативна інформація про «пригоди» ешелону з контрабандним лісом, який ми нещодавно виявили на станції «‪Клепарів‬» у Львові:

Так от, цей потяг їде на прикордонну станцію Вадул-Серет (Буковина) для додаткової перевірки вже дві доби! Хоча вагони з ліваком мали б прибути на місце ще зранку у п‘ятницю! Супроводжують скандальний ешелон поліціянти й на нашу вимогу для правдешнього контролю – знайомі активісти з Чернівців. 

Колеги з‘ясували – ешелон перетасовували мов колоду карт і надовго спиняли неподалік Івано-Франківська, в Колимиї й Чернівцях. Це при тому, що вагони, в яких були зафіксовані порушення, мали бути ОПЛОМБОВАНІ ще у Львові! І в жодному разі їх не могли роз‘єднувати! Вийшло все навпаки. 

Активісти звірили перелік за нашими списками – з півсотні вагонів, які відправлялися в путь до Чернівців, дібрались аж... 28! Куди випарувалась решта? Чому ешелон постійно розчеплювали і змикали? Відтак, чи можна довіряти результатам перевірки, коли коїться таке неподобство?! Око громади стежить Дмитро Загарія, Остап Семерак, Арсен Аваков. 

Нагадаю, під тиском активістів та після очевидних порушень поліція відкрила кримінальне провадження, але разом із керівництвом залізниці від гріха подалі вирішила відправити на докладну перевірку потяг аж у прикордонну зону Буковини, поближче до Румунї. Причина очевидна: небажання брати на себе відповідальність і вгодити відправникам. Бо за простій підриємства вимагають сотні тисяч гривень. Закон же почекає».

Тарас Матвіїв написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Як інформував «ЩЛ», на станції «Клепарів» у Львові нарахували 200 вагонів контрабандної деревини, активісти домоглися від правоохоронців перевірки ешелонів з деревиною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів