У Львові вкрали макет скульптури Степана Бандери (уточнено)

17:00 24 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: bandera.at.ua

Експонат ручної роботи зберігався в підвалі, в якому зламали замок.

У Львові в понеділок ввечері, 23 листопада, на вулиці Лисенка, 46 невідомі особи викрали гіпсову скульптуру Степану Бандері. Цю інформацію повідомила кореспонденту інформагенції «УНН» речниця патрульної поліції міста Львова Катерина Рибій, яка зазначила: «Вартість цієї скульптури приблизно сто тис. грн. Це експонат ручної роботи відомого українського скульптора. Статуя зберігалась у підвалі, звідки її і викрали. Наразі невідомо, хто вчинив цю крадіжку. Правоохоронці встановили, що у підвалі зламали замок. Наразі усі деталі цього інциденту встановлюються».

Про це повідомили сьогодні, 24 листопада, в інформагенції «УНН». Натомість у прес-службі (відділі управління превентивної діяльності) Львівського обласного управління Національної поліції повідомили сьогодні, 24 листопада:

«На оперативну лінію 102 вчора, 23 листопада, близько 19.00, з повідомленням про крадіжку зателефонував 62-річний львів’янин, відомий скульптор. За словами заявника, з його творчої майстерні, розташованої у підвальному приміщенні, було викрадено кілька гіпсових форм та гіпсовий макет скульптури Степана Бандери висотою близько 30 сантиметрів.

Скульптор оцінив збитки у 15000 гривень, включивши у цю суму художню цінність макета. Коли саме сталась крадіжка – чоловік не повідомив, оскільки, за його словами, з 1 листопада не навідувався у майстерню.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що зловмисники проникли у майстерню, зламавши замок на вхідних дверях.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Cанкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів