У Львові судитимуть за хабарі трьох митників

18:44 31 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласної прокуратури, завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно трьох інспекторів Львівської митниці.

Прокуратурою Львівської області у поточному році завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно трьох інспекторів Львівської митниці ДФС України, які, використовуючи своє службове становище, вимагали та отримували неправомірні вигоди. Так, «на гарячому» було викрито інспектора управління митниці при одержанні 300 доларів США хабара, співробітника митного поста «Грушів», що отримав 10 тис грн, та інспекторку митного поста «Львів-аеропорт» – за 7 тисяч грн неправомірної вигоди.

Вказані посадовці вимагали винагороду, зокрема, за зменшення митної вартості товару, не створювання штучних перешкод для його ввезення на митну територію України, пропуск товарів поза митним оформленням і декларуванням. За результатами розслідування зібрано докази, які підтверджують вину останніх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною  3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинено повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). 

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Обвинувальні акти стосовно «нечистих на руку» інспекторів прокуратурою Львівської області скеровані до судів.

Про це повідомили сьогодні, 31 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів