У Львові суд постановив обвинувальний вирок стосовно працевлаштовувача неповнолітньої

14:29 23 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ua.golos.ua

Як повідомили в четвер у прес-службі обласної прокуратури, її співробітниками виявлені факти видачі суб’єктами господарювання недостовірних довідок про працевлаштування дітей.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 23 жовтня, що її «органами проведено перевірки додержання прав дітей на працю та працевлаштування». У повідомленні також конкретизують:

«Результати перевірок засвідчили, що органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, органами освіти, службами у справах дітей не координується діяльність у вирішенні питань працевлаштування дітей. Відсутня належна співпраця з відділами освіти, професійно-технічними закладами щодо працевлаштування дітей соціально-незахищених категорій, що закінчили навчання та потребують роботи.

Вказане призводить до необхідності дітям самостійно шукати роботу, та нерідко працевлаштовуватись з порушенням вимог трудового законодавства. Так, прокурором Личаківського району зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.172 КК України відносно фізичної особи-підприємця, який в порушення вимог чинного законодавства прийняв на роботу неповнолітню, без згоди на це її батьків та без укладення трудового договору.

По справі судом постановлено обвинувальний вирок. За аналогічними фактами зареєстровані кримінальні провадження прокурорами Бродівського, Перемишлянського районів.

Також органами прокуратури виявлені факти видачі суб’єктами господарювання недостовірних довідок про працевлаштування дітей. Зокрема, прокурором м.Червонограда зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.358 КК України за фактом видачі фізичною особою-підприємцем недостовірної довідки про працевлаштування дитини-сироти, що стало підставою для проведення професійним училищем незаконної виплати одноразової допомоги при працевлаштуванні дитини та невжиття заходів з метою її реального працевлаштування.

Грубі порушення законодавства встановлені органами прокуратури при проходженні виробничої практики учнями професійно-технічних навчальних закладів. Так, прокурором Яворівського району зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.366 КК України відносно директора приватної агрофірми, який вчинив службове підроблення документів про перебування 2 учнів професійного училища на навчально-виробничій практиці в агрофірмі. На даний час у справі триває судовий розгляд.

За аналогічним фактом 02.09.2014 зареєстровано кримінальне провадження прокурором Залізничного району м. Львова. Усього за наслідками проведених перевірок на цьому напрямку органами прокуратури області упродовж поточного року зареєстровано 6 кримінальних проваджень, внесено 35 подань, за наслідками розгляду яких 28 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, поновлено права понад 100 дітей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів