У Львові схопили викрадача коштів з банківських рахунків

18:24 6 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ukr-advokat.org.ua

Учасники злочинної групи отримали дані про 415 банківських карток.

«Львівські правоохоронці затримали учасника злочинної групи, яка зняла майже 700 тисяч гривень з рахунків громадян. Чоловік входив до кримінального угруповання, що спеціалізувалося на викраденні банківської інформації з подальшим її використанням», – повідомили сьогодні, 6 жовтня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, де також поінформували:

«Зловмисника викрили працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю Львівського обласного УМВС спільно з працівниками управління боротьби з кіберзлочинністю МВС. Затримали правоохоронці 31-річного мешканця Львівщини, який знаходився у розшуку і тривалий час переховувався, 2 жовтня.

Група, до якої входив затриманий, в грудні минулого року встановила на низку банкоматів у Львівській області так звані скімери – спеціальні пристрої для копіювання інформації з магнітних стрічок пластикових карток. Зазвичай їх розміщають безпосередньо на щілині-приймачу банкомату.  У такий спосіб учасники злочинної групи отримали дані про 415 банківських карток. Використовуючи їх зловмисники знімали гроші з рахунків громадян.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить 660 тисяч гривень. Затриманий громадянин підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботуелектронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

Його вчинення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певноюдіяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією програмних татехнічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціонованевтручання, які є власністю винної особи. Затриманому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів