У Львові схопили наркоторговців

10:10 19 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com.ua

Правоохоронці отримали оперативну інформація щодо діяльності потужної групи наркоторговців на території Львова.

Правоохоронці викрили у Львові дилерів, щоденна виручка яких від збуту тяжких наркотиків становила до 40 тисяч гривень. Про це, як повідомили на порталі оперативних новин «Varta1», розповіли в департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«До Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла у 2017 році оперативна інформація щодо діяльності потужної групи наркоторговців на території Львова. Проведеною перевіркою було з’ясовано, що місцеві мешканці організувалися у стійку злочинну групу, яка налагодила збут тяжких наркотичних засобів», – йдеться також у повідомленні.

Зловмисники розповсюджували героїн та кокаїн серед покупців шляхом безконтактні передачі (закладки). За тривалий час свого існування злочинна група «напрацювала» чималу клієнтську базу – понад 50 осіб, які систематично робили замовлення», – розповіли також у повідомленні.

Клієнти кожні три-п’ять днів отримували смс-повідомлення з різних телефонних операторів з номером банківської картки, на яку можна було перевести оплату. Згодом клієнтові у телефонному режимі повідомлялось місце, де забрати наркотик.

Оперативники встановили, що наркодилери щоденно отримували грошові перекази на картки на 25-40 тисяч гривень. За час документування діяльності злочинної групи зловмисники забули кримінального товару майже на 6,5 мільйонів гривень.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням ГУНП в Львівській області було розпочато кримінальне провадження. Після проведення оперативної закупівлі працівниками внутрішньої безпеки НПУ спільно з оперативно-пошукового відділом карного розшуку та слідчими Львівської поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, було затримано одного з дилерів – співорганізатора групи, який особисто розфасовував наркотик. При 27-річному львів’янину правоохоронці виявили 45 пакетиків з героїчному (25 грам).

Крім цього, під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання було виявлено ще 80 грамів героїну та 43 грами кокаїну. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків – майже 500 тисяч гривень. У інших учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони та сім-карти до них, банківські картки, на які переказувалися кошти за наркотики, та 31 тисячу гривень.

На теперішній час затриманому в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України наркоділку оголошено підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 704 тисячі гривень. Тривають заходи щодо оголошення підозри іншим учасникам кримінального бізнесу, з метою притягнення їх до відповідальності. А також, перевіряється можлива причетність до викритої наркомережі працівників правоохоронних органів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів