У Львові протестували на підтримку анархіста (відео)

22:35 4 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

До мітингувальників вийшов заступник начальника СБУ.

Під стінами Львівського СБУ відбулася акція протесту на підтримку анархіста Олега Кордияка з угрупування «Чорний світанок», у якого 28 квітня службою безпеки було проведено обшук. Пізніше його затримали за «роздавання листівок» із запрошеннями на першотравневий марш.

Олег Кордияка повідомив: «Вони трактують ці листівки зовсім не так, як я їх трактую. Вони в них бачать антидержавницькі заклики, взагалі витягнуті з пальця. Там немає ніяких антидержавницьких закликів, там є соціальні заклики». 

Наразі відкрите кримінальне провадження за 109 статтею Кримінального кодексу України – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Присутні на акції активісти вимагали звільнити Олега і припинити репресії у Львові. Багато з них тримали в руках транспаранти з закликом #‎StopRepressionLviv

Пізніше до мітингувальників вийшов заступник начальника СБУ у Львові Іван Рудницький. Він пообіцяв, що найближчим часом у відомстві розглянуть всі претензії та вимоги активістів і останні зможуть отримати відповіді на всі свої запитання.

Про це повідомило сьогодні, 4 травня, «Громадське телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів