У Львові прокуратура домоглася за три місяці виплати майже 3 млн. заборгованої зарплатні

11:35 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: poltava.pl.ua

Як повідомляє в середу її прес-служба, вже розпочато п’ять кримінальних проваджень щодо посадових осіб, які умисно й безпідставно не виплачували зарплатню.

Як повідомляє в середу її прес-служба, розпочато п’ять кримінальних проваджень щодо посадових осіб суб’єктів господарювання та установ, які умисно й безпідставно не виплачували зарплатню працівникам.

Прес-служба міської прокуратури повідомляє сьогодні, 9 квітня, що працівникам львівських підприємств виплатили майже 3 мільйона заборгованої зарплатні, й стверджує: «Такими є підсумки роботи органів прокуратури Львова за 3 місяці поточного року у сфері захисту конституційних прав громадян на своєчасне отримання зароблених коштів».

Зокрема, за результатами розгляду подань прокурорів, скерованих на усунення порушень законодавства про оплату праці в органи місцевої влади, самоврядування та контролю, львів’янам виплачено 1,3 млн. грн. боргу із заробітної плати. Таким чином, завдяки наполегливій позиції прокуратури погашено заборгованість перед працівниками ВАТ «СКБ «Дністер» та низки комунальних підприємств, у тому числі ЛКП «Львівавтодор», ДСП «Водомір» ЛМКП «Львівводоканал».

Окрім цього, судами задоволено позовні заяви прокурорів про стягнення на користь громадян 500 тис. грн. нарахованої, але не виплаченої зарплатні. Загалом, завдяки заходам представницького характеру, мешканці обласного центру отримали майже 1,5 млн. грн. заборгованих коштів.

Водночас, цьогоріч розпочато п’ять кримінальних проваджень стосовно посадових осіб суб’єктів господарювання та установ, які умисно та безпідставно не виплачували заробітної плати працівникам. У разі непогашення посадовцями боргу перед підлеглими, їм загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк до двох років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів