У Львові почастішали крадіжки з автівок, – «Варта 1»

11:40 6 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Громадська ініціатива «Варта 1» застерігає: «Останнім часом збільшилась кількість злочинів, пов’язаних з крадіжками майна з автомобілів».

На сторінці громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте» зокрема повідомляється:

«До уваги львів'ян та гостей міста! Останнім часом збільшилась кількість злочинів, пов’язаних з крадіжками майна з автомобілів.

Вчиняється цей вид злочину як в денний, так і в нічний час доби. Найчастіше викрадають мобільні телефони, ноутбуки, які люди необачно залишають в салоні авто, а також системи навігації, відеореєстратори тощо.

Щоб не стати жертвою автомобільних зловмисників хочеться порадити водіям:

в темний час доби залишайте авто лише на стоянках, які охороняються;

використовуйте крім механічних пристроїв замикання ще й автомобільні сигналізації;

при виході з автомобіля завжди забирайте всі цінні речі з нього (телефони, барсетки, гроші, відеореєстратори);

будьте обачними та обережними – так ви зможете захистити себе і свій автомобіль від крадіїв.

Що викрадають най частіше:

1. Це номерні знаки. Порада: закріпіть номерний знак так, щоб злочинця відпало бажання його зривати (на самонаріз чи кліпсою, якщо є накладка то місця кріплення – скотчем – це все ускладнить викрадення номерів), також по номерах працює вже велика кількість шахраїв – переважно номер викидають в радіусі до кілометра і лишають записку: хочеш повернути – звернись за номером (є свідки які вказують, що по тих телефонах ціла база бо довго шукають де є цей номер) – навіть після оплати повернення номерних знаків не гарантується.

2. Розбивання вікон в автомобілі – за 2 березня є три звернення на #varta1 про розбиття й це лише про ті, якы нам розповідають. Порада: не залишайте цінних речей в автомобілі, щоб злочинець не мав спокуси зайнятись вашим авто.

3. Викрадання коліс – цей вид крадіжки не так давно з’явився у Львові. Впродовж двох тижнів було зафіксовано п’ять крадіжок. Порада: для коліс є секретки (болти зі своєрідним ключем), які в принципі можуть ускладнити знімання коліс з авто й не дадуть можливості легко викрасти колеса 

4. Із подорожчанням бензину з'явилися бажаючі, які викрадають бензин – теперішні авто мають Г-образну шийку заливку палива, що ускладнює викрадення палива, але все-таки існують авто, які цього не мають. Порада: на будь-якому автомобільному базарі можна придбати кришку бензобаку зі замком, яка дасть можливість не втратити дорогоцінне паливо.

Від ГО «Варта1»:

Друзі, всі ми розуміємо стан в Україні, але все-таки хочеться донести, що, окрім самого себе, ніхто не зможе так правильно забезпечити безпеку своєї власності – тому не полінуйтеся прочитати й передати далі та обов'язково взяти до уваги й зробити рекомендовані нами речі. Все в наших руках і давайте разом покажемо, що такий вид шахрайства й грабеунку ми мінімізуємо у Львові і тоді не буде чим їм тут займатися».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів