У Львові переказали онкохворим дітям вкрадені 550 тисяч гривень (відео)

22:20 26 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: ipress.ua

Гроші вже повернуто їх власнику.

Днями у Львові на благодійний рахунок банку надійшла величезна сума, яка призначалася для допомоги дітям з онкологічними захворюваннями – 550 000 гривень! Підтвердження переказу таких значних сум банк обов'язково запитує особисто у власника картки і лише після цього гроші мали надійти на рахунок. Так зробили і цього разу, якби не одне «але» – карту вкрадено!

«Виявилося, що карту вкрали, і вже встигли перевести у готівку кілька мільйонів гривень – в інших банкоматах, – розповіла керівник прес-офісу банку у Львівській області Докія Кузьменко. – Спочатку був переказ на 500000 гривень, далі ще один – на 50 000. Гроші надійшли на транзитний рахунок банку, і вже повернуті власнику.

Такий зворушливий жест здивував львівських банкірів – вони вперше стикаються з благородними шахраями. Причому переказ не був помилкою, оскільки аферисти двічі вибрали відповідне меню банкомата. Цієї суми вистачило б на оплату половини вартості медобладнання.

Керівник благодійного проекту банку Анна Павлова зітхає: «Ех, а я так зраділа. Це половина рентгенаппарату!».

Карту випущено українським банком – дочірнім великого європейського. «Як вона опинилася в руках шахраїв – поки що невідомо, але, радше, разом з пін-кодом», – допускають банкіри. Крім того, власник не ставив ліміт на операції по карті – тому шахраї, якби не їхня шляхетність, змогли б гарненько поживитися і полетіти на Канари.

Кожен банкомат обладнаний відеокамерою, але такі «клієнти» зазвичай добре маскуються – кепки, шарфи, великі окуляри. Тож чи вдасться їх знайти – поки що невідомо. Також невідомо й про те, чи звертався власник карти до правоохоронних органів.

Про це повідомили сьогодні, 26 листопада, в часописі «Комсомольская правда в Украине».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів