У Львові керівництво кредитної спілки привласнило понад 3 млн. грн вкладників

12:28 20 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

У прес-службі обласної прокуратури повідомили в понеділок: «Під час слідства встановлено, що злочинний бізнес із розкрадання коштів громадян, залучених під виглядом вкладів на депозит і пайових внесків, у 2007-2008 роках організувала мешканка міста Львова – директор філії кредитної спілки».

У прес-службі обласної прокуратури повідомили повідомили сьогодні, 20 жовтня, що Львові керівництво кредитної спілки привласнило 3 млн. грн вкладників. У повідомленні також конкретизують:

«За процесуального керівництва управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області, учасників організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 209, ч.3 ст. 28 та ч. 2 ст. 366 КК України. Під час слідства встановлено, що злочинний бізнес із розкрадання коштів громадян, залучених під виглядом вкладів на депозит і пайових внесків, у 2007-2008 роках організувала мешканка міста Львова – директор філії кредитної спілки.

Для реалізації афери остання залучила свого сина-кредитного інспектора, бухгалтера згаданої установи та фіктивного кредитоодержувача. Шахраї привласнювали кошти вкладників шляхом підробки документів щодо їх руху та оформлення фіктивної документації про видачу кредитів на суми викраденого, а у подальшому здійснювали легалізацію (відмивання) здобутих грошей.

Таким чином, зловмисники ошукали 250 вкладників кредитної спілки на суму понад 3 млн. грн. На цей час у межах кримінального провадження, з метою повернення коштів потерпілих, накладено арешти на майно підозрюваних на загальну суму понад 2 млн. 800 тис. грн. Триває досудове розслідування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів