У Львові до волонтерів, які збирають допомогу війську, затесався лише один шахрай

11:20 6 серпня 2014 р.

Львів повинен знати своїх «героїв» у лапках в обличчя

Львів повинен знати своїх «героїв» у лапках в обличчя
Фото: Вікторія Цимбаліста / «Gazeta.ua»

«Це перший випадок, коли ми так помилилися в людині. Буде нам наука», – запевнив координатор спільноти «Допомога армії» Ігор Стефанюк.

Збираючи допомогу українським військовим, у львівському супермаркеті, 38-річний волонтер зі своїми друзями, привласнив пакунки з харчовими продуктами. Крадіїв вчасно помітила благодійниця, яка перед тим пожертвувала для солдат.

«Там стояло три візки для збору продуктів. Люди кидали туди крупи, макарони, сигарети, засоби гігієни. Я хотів купити блок води і кілька тушонок, тільки-но зайшов в «Сільпо» за продуктами, як чую якийсь рух. На вулиці правоохоронці затримують волонтерів», – говорить свідок події Антон.

У торговому центрі «Скриня» біля виходу працювало двоє хлопців волонтерів – поки один із них не надовго відлучився. Другий кинувся виносити пакунки з продуктами на вулицю. Там його чекали спільники.

Чоловік 36 років, який помагав нести пакети та нарік старша жінка, вона уважно пильнувала, щоб не було зайвих свідків. Коли молодики вже підходили до машини аби завантажити вкрадене – галасу наробила жінка, яка перед жертвувала солдатам.

На її крик приїхали працівники ДАІ. Вони поруч патрулювали вулицю. Затримали зловмисників. Зараз їм світить тюрма.

«Винесли продуктів на 500 гривень. Зараз працівники міліції перевірятимуть чи досі не було за ними подібних вчинків. З'ясувалося, що чоловік, який записався волонтером, раніше був судимий», – говорять у прес-службі МВС Львівської області.

В організації «Допомога армії», куди власне записався волонтер-шахрай, кажуть чоловік божився, що хоче допомогти солдатам. «На жаль, маємо дуже мало часу і змоги аби ретельніше перевіряти людей, які хочуть стати волонтерами. Беремо у них ксерокопію паспорта та фотокартки для посвідчення і направляємо на благодійну роботу. Це перший випадок, коли ми так помилилися в людині. Виглядав він цілком пристойно і порядно. Буде нам наука», – говорить координатор організації Ігор Стефанюк.

Про це повідомляє в сьогоднішній публікації в «Gazeta.ua» Вікторія Цимбаліста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів