У Львові боротьбу зі шахраями-псевдоволонтерами оголосили понад 20 громадських організацій

09:21 31 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

Щовихідних активісти з міліціонерами проводять рейди, вже затримали для роз'яснень представників організації «Шанс на життя».

Понад 20 громадських організацій Львова оголосили боротьбу з волонтерами-шахраями. Щовихідних активісти з міліціонерами проводять рейди. Затримали для роз'яснень представників організації «Шанс на життя».Один з організаторів акції Олег Радик розповів:

«Вони збирали гроші на реальну хвору дитину. Ми передзвонили матері. Вона каже, що за півроку ця організація їй переказала 2500 гривень. Це сума, яку волонтер може зібрати за день.

Усі, хто ходить транспортом, підходить до водіїв на перехресті – шахраї. Благодійні фонди мають стаціонарні точки, рахунки в банку, документи.

Тільки у Львові працюють до 10 псевдоволонтерських організацій. Їхні власники – зі Сходу, тут за грошима слідкує смотрящий».

Щодня у Львові виходять на роботу з півсотні псевдоволонтерів. За роботу їм платять 20-30% від зібраної суми. Олег Радик додає:

«Справи будемо передавати до суду, за шахрайство їх можуть посадити на три роки. Звернулися до священиків, аби вони роз'яснювали, чому не варто жертвувати гроші шахраям».

Про це йдеться в сьогоднішньому номері київської «Газети по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів