У Львівському обласному управлінні МВС перевіряють скаргу водія про вимагання хабара інспекторами ДАІ

11:15 19 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: meta.ua

У прес-службі облуправління МВС повідомили у вівторок, що до прокуратури Старосамбірського району звернувся громадянин, який повідомив про те, що 18 травня інспектори ДАІ вимагали у нього неправомірну вигоду у сумі $150 за непритягнення його до адмінвідповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Львівським обласним управління МВС проводиться службове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди у сумі п’ятдесят доларів США двома інспекторами дорожньо-патрульної служби ДАІ за непритягненняводія до адміністративної відповідальності. Підставою для цього слугувало звернувся до прокуратури Старосамбірського району від громадянин, котрий повідомив про те, що 18 травня інспектори ДАІ вимагали у нього неправомірну вигоду у сумі п’ятдесят доларів США за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. За словами заявника, вказану суму він передав працівникам ДАІ.

Відтак прокуратурою Старосамбірського району розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це повідомили сьогодні, 19 травня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів