У Львівській міськраді заперечують, що у ній проводять обшуки

15:34 15 листопада 2016 р.

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич запевнила: «Якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали».

У прес-службі Львівської міськради опублікували сьогодні, 15 листопада, коментар начальника її юридичного управління Гелени Пайонкевич з приводу повідомлення Генпрокуратури про те, що вона й поліція проводять обшуки у ЛМР. Чиновник розповіла: «Сьогодні на сайті Генпрокуратури з’явилась новина про те, що працівники Генеральної прокуратури спільно з працівниками Національної поліції проводять слідчі дії в кабінетах міської ради щодо встановлених фактів зловживання службовими особами міської ради при укладенні тих чи інших правочинів під час реалізації проекту індустріального парку. З цього приводу я хочу сказати чотири речі».

Гелени Пайонкевич також конкретизувала: «Перше: факт зловживання службових чи не службових осіб може бути встановлений рішенням суду. Станом на сьогодні це питання в жодному суді не розглядалось. Тобто, це є кримінальне провадження, яке до кінця не доведене».

Начальник юридичного управління ЛМР також зауважила: «Друге – щодо обшуків. Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду міста Києва про проведення обшуку в приміщеннях міської ради. Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно. Тобто, якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали».

Гелени Пайонкевич також запевнила: «Третє: усі ці документи приймалися публічно, їх було опубліковано на сайті міськради. Будь-яка фізична чи юридична особа або ж правоохоронні органи мали можливість із ними ознайомитись».

Начальник юридичного управління ЛМР також зазначила: «І останнє: щодо голландської компанії СТР, яка перемогла при реалізації проекту індустріального парку. Відзначу, що цій компанії у всіх країнах Європи земельні ділянки давали безкоштовно. Тобто, їм міста передавали повністю готові земельні ділянки під реалізацію цих проектів».

Гелени Пайонкевич також зауважила: «Та ситуація, яка зараз є, м’яко кажучи не заохочує того, щоб інвестори приходили до Львова з бажанням реалізовувати ті чи інші проекти. Наголошую, що місто є відкритим до співпраці, і всі документи, з якими хочуть ознайомитися правоохоронні органи, будуть невідкладно їм надані».

Начальник юридичного управління ЛМР також запевнила: «Ми готові надати всі пояснення, які будуть від нас вимагати. Йдеться про земельні ухвали, конкурсну документацію й оцінку землі. Це все було передано. Це земельна ділянка в Рясне-2 під індустріальний парк, обсягом близько 30 га.

Начальник юридичного управління ЛМР також пояснила: «Згідно із Законом «Про індустріальні парки», інвестору не може передаватися менша земельна ділянка. Реалізація проекту стартувала у 2013 році, тобто ми поступово вчиняли низку тих чи інших дій. У нас був відповідний конкурс, затверджено його результати під час роботи минулої каденції. Ця компанія перемогла».

Гелени Пайонкевич також зазначила: «: Індустріальний парк – це комплекс будівель, споруд, виробничих підприємств, підприємств, які надають ті чи інші послуги, які управляюча компанія будує на вимогу операторів, які будуть здійснювати там діяльність. Ця компанія – СТР – реалізувала декілька успішних проектів, зокрема, на території Чехії. Також вони успішно реалізували проект з будівництва ІТ-парку, також на території Чехії. Тобто, це нормальна європейська компанія, яка має бажання, а я сподіваюсь, що вона досі його має, працювати зі Львовом».

Як інформував «Щоденний Львів», у Генпрокуратурі повідомили, що вона й поліція проводять обшуки у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів