Правоохоронці затримали в Харкові чотирьох військових, які везли у відпустку на Львівщину зброю

14:18 20 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба УМВС України на Південній залізниці

Зокрема у них виявили та вилучили 15 армійських та 10 світлошумовихгранат, 3 димові та 2 тротилові шашки, сигнальну міну та сигнальну ракету, РПГ, пістолет Макарова із зарядженим магазином, 48 набоїв калібру 9 мм та 62 набої калібру 5, 45 мм.

Співробітники лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці затримали чотирьох військовослужбовців, які перевозили залізничним транспортом зброю, піротехнічні засоби, боєприпаси та вибухівку. При відпрацюванні території обслуговування на привокзальній площі транспортні міліціонери помітили чоловіків, котрі були одягнуті в камуфляжну форму.

Як з’ясувалось, четверо мешканців Львівської області, віком від 21 до 37 року, перебувають на службі в Збройних силах України та їхали у відпуску із зони АТО. Під час особистого огляду серед особистих речей військовослужбовців правоохоронці виявили та вилучили 15 армійських та 10 світлошумовихгранат, 3 димові та 2 тротилові шашки, сигнальну міну та сигнальну ракету, РПГ, пістолет Макарова із зарядженим магазином, 48 набоїв калібру 9 мм та 62 набої калібру 5, 45 мм. Мету придбання зброї та її призначення наразі з’ясовують слідчі органи.

– Наразі речові докази вилучено та направлено на експертизу. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. За вчинення подібного злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Матеріали за цим фактом у подальшому будуть передані до військової прокуратури, – повідомив т.в.о. начальника лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський Артур Кулькін.

Про це повідомили сьогодні, 20 серпня, в прес-службі УМВС України на Південній залізниці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів