У 2014 році на Львівщині зареєстровано 1811 фактів шахрайства

15:16 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: demotivators.org.ua

Як повідомив у четвер заступник начальника обласного управління МВС Руслан Домніцак, особливе занепокоєння у правоохоронців викликають випадки обману покупців в інтернеті й «телефонні шахрайства» – дзвінки на мобільні телефони під приводом звільнення родичів чи близьких з міліції.

Заступник начальника Львівського обласного управління МВС і начальник кримінальної міліції – полковник Руслан Домніцак – повідомив сьогодні, 25 вересня, під час зустрічі з журналістами, що з початку року у Львові та області зареєстровано 1811 фактів шахрайства. Це майже на 200 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Особливе занепокоєння у правоохоронців викликають випадки обману покупців у мережі інтернет та так звані «телефонні шахрайства» – дзвінки на мобільні телефони під приводом звільнення родичів чи близьких з міліції. Крім того, велика частина шахрайств пов’язані з борговими відносинами, підробленням або використанням чужих документів та зловживання довірою.

Так звані «інтернет-шахрайства» – це виманювання коштів у людей, котрі хочуть придбати якийсь товар через мережу інтернет. Шахраї ставлять на свій товар занижену ціну, а потім, під приводом передоплати, або пересилки товару та грошей за нього з оказією, або за допомогою платіжних карток, видурюють гроші у покупців

 Розкривати такі злочини надзвичайно складно, оскільки шахраї постійно змінюють номери мобільних телефонів, знищують свої сторінки у мережі інтернет та користуються багатьма платіжними картками. Щодо так званих «телефонних шахрайств», всі вони здійснюються за приблизно однаковою схемою.

 «Переважно вночі на номер телефону дзвонить невідомий, представляється працівником міліції і повідомляє, що ваш родич або близька людина потрапила у міліцію. Наприклад, за те, що, керуючи автомобілем, збила людину. Щоб «закрити справу», потрібно терміново передати певну суму грошей. Недавно був випадок, коли старша жінка передала шахраю дві тисячі доларів», – розповів Руслан Домніцак.

Заступник очільника міліції Львівщини дав поради громадянам, як не стати жертвами зловмисників, а також наголосив, що про всі такі випадки необхідно повідомляти за номером 102 або звертатись у відділ внутрішньої безпеки обласного управління МВС. Також, аби не стати жертвами таких шахрайств, необхідно негайно зв’язатись з родичами, щоб перевірити, чи дійсно подія мала місце.

Про це повідомили сьогодні, 25 вересня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів