Цьогоріч у Львові відсторонено від посад 15 хабарників

18:24 17 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tyachivnews.in.ua

Як запевняє в четвер прес-служба обласної прокуратури, про підозру у вчиненні корупційних правопорушень повідомлено 31 особі.

Прес-служба прокуратури Львівської області повідомляє сьогодні, 17 квітня, що нею в поточному році вже розпочато 18 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення. Натомість у ході їх розслідування 31 особі повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень, а 15 відсторонено від посад.

Серед осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності – працівник митної служби України, 6 працівників органів внутрішніх справ, посадова особа районної державної адміністрації, 2 працівники системи охорони здоров’я, службова особа юридичної особи приватного права, 2 посадові особи місцевого самоврядування, стільки ж посадовці системи освіти, а також по одній особі з органів банківської сфери, антимонопольного комітету, ветеринарно-санітарної служби, облводуправління, держземагенства, судових органів та юстиції.

Правоохоронцями Львівщини також задокументовано непоодинокі факти вчинення адміністративно караних корупційних діянь, за якими складено протоколи. Зокрема, в поточному році спеціально уповноваженими суб’єктами складено 29 протоколів про вчинення корупційних правопорушень. За наслідками їх розгляду в суді до відповідальності притягнуто 4 державних службовців, серед яких посадова особа районної державної адміністрації; 4 посадові особи інших органів державної влади; 6 посадових осіб органів місцевого самоврядування; восьмеро посадових осіб публічного права.

Активізовано також роботу з виявлення корупційних адміністративних правопорушень на пріоритетних напрямках. Так, за зловживання у бюджетній сфері до відповідальності притягнуто 7 осіб; у сфері земельних відносин – 4; в агропромисловому комплексі – 5; у паливно-енергетичному комплексі – 1; ще 2 – в сфері охорони довкілля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів