Торік на Львівщині поменшало квартирних крадіжок, але побільшало шахрайств

18:28 22 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили в четвер у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, начальник його Юрій Гладун інформував на прес-конференції: «За минулий рік кількість квартирних крадіжок на Львівщині зменшилася, а кількість шахрайств зросла».

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС) інформують сьогодні, 22 січня,  в повідомленні «За минулий рік кількість квартирних крадіжок  на Львівщині зменшилася, а кількість шахрайств зросла, – Юрій Гладун»:

«Про це сьогодні на прес-конференції розповів начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун. Найчастіше крадіжки у місті скоюють з автомобілів у нічний час. Викрадають «GPS»-навігатори, відеореєстратори, особисті речі.

«Розбити скло та обікрасти автомобіль можливо за декілька секунд. Якщо громадяни виходячи з машини будуть забирати з собою усі речі то таких злочинів не буде», – застеріг Юрій Гладун. Начальник штабу також розповів про ще один вид злочину – нічні телефонні дзвінки на стаціонарні номери. Жертвами зазвичай стають люди похилого віку – 60-70 років.

«Їм говорять, що хтось з їхніх родичів потрапив або у ДТП, або у міліцію, відтак треба заплатити викуп, щоб його відпустили. Таке шахрайство розраховано на первинний шок, коли людина спросоння не може адекватно реагувати», – повідомив Юрій Гладун.

Крім того, Юрій Гладун щодо квартирних крадіжок зазначив, що пластикові вікна, які почали встановлювати замість дерев’яних, дали можливість злодіям легко їх відкривати. Як правило, більшість таких крадіжок здійснюється на першому поверсі, де є пластикові вікна.

Або зловмисники залазять на балкон, відкриваючи металопластикові двері. Дуже легко зловмисникам відкривати неякісні серцевини на вхідних дверях або підібрати до таких замків ключ.

«Загалом, за минулий рік кількість квартирних крадіжок по Львівщині зменшилася, а кількість шахрайств зросла», – зазначив Юрій Гладун».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів