Суддя з Донеччини оштрафував львівського волонтера за автомобіль для фронту (відео, оновлено)

20:45 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Обурені активісти пікетували Галицький районний суд.

У Львові активісти пікетували Галицький районний суд через штраф волонтерові. Днями суддя Віталій Радченко присудив вісім з половиною тисяч гривень штрафу волонтеру, який для АТО пригнав з Польщі броньований автомобіль. Люди обурені, кажуть два роки допомагають армії, але тепер повинні за це ще розплачуватись.

Є активісти, на рахунку яких кілька десятків пригнаних авто. Деякі судді із розумінням ставляться до юридичного казусу і лише виносять попередження, інші чіпляються за норми закону і штрафують, кваліфікуючи волонтерські авто – контрабандними.

Суддю, який виніс постанову про штраф, рік тому перевели до Львова з Донеччини. Зараз він у відпустці. Заступник голови суду сказав, що не може коментувати рішення колеги і порадив волонтерам подавати апеляцію.

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1». Тедежурналісти повідомили також сьогодні, 23 червня:

«У Львові волонтери пікетували суд. На них наклали штрафи за автомобілі, які були привезені з Європи та передані військовим в зону АТО.

Волонтери купували у Європі авто, а потім везли до України. Машини не розмитнювали і не перереєстровували. Митники до цього ставились спершу лояльно, зважаючи на війну на Сході. А тепер позиція змінилась. Деякі волонтери мають сплатити більше восьми тисяч гривень штрафу.

Волонтер Костянтин висловив своє обурення: «То просто свавілля, бардак повний. За що я маю платити 8500 гривень? Ми громадою збирали кошти, кожна різна машина – три-чотири тисячі доларів, ми їх фарбували, ремонтували, укомплектовували».

Апеляції волонетрів на це рішення у четвер суд не задовольнив.

Слід зазначити, що двадцять машин вже понад два роки служать в АТО. Військовослужбовець 25-го батальйону «Київська Русь» Анатолій Адамовський розповів: «Хлопець перегнав близько 14-ти машин, п’ять із них – для нашого батальйону, для «Правого сектору», ОУН, 80-ї бригади, 24-ї бригади. В моєму батальйоні більшість транспорту волонтерами куплена» 

Суддя, який виніс постанову про штраф, – Віталій Радченко. Його рік тому перевели до Львова з Донбасу».

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на сайті «Телеканалу новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів