Суд ухвалив заарештувати колишнього директора Львівського бронетанкового заводу (відео, оновлено)

21:12 2 жовтня 2015 р.

Колишній директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець

Колишній директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець
Фото: galinfo.com.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив у п’ятницю: «Дай Бог такої свідомої позиції ВСІМ суддям України!».

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів: сьогодні, 2 жовтня:

«Шевченківський районний суд міста Львова (честь головуючому судді!), за клопотанням військового прокурора та на підставі наданих ним доказів ( півгодини назад), обрав підозрюваному у заволодінні державими коштами колишньому директору Львівського бронетанкового заводу запобіжний захід – АРЕШТ, з можливістю внесення застави у розмірі 30(!) мільйонів гривень. Тридцять мільйонів гривень!!!

Дай Бог такої свідомої позиції ВСІМ суддям України! У кожного з них ( та і нас також) свій ФРОНТ заради України! Лише справа, а не патріотичні слова, є МІРИЛОМ професійної та громадянської позиції! Так було завжди і у всі часи!».

Анатолій Матіос написав це сьогодні, 2 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість на «Радіо Свобода» розповіли в п’яяятттницю:

«У п’ятницю Шевченківський районний суд Львова обрав запобіжний захід для екс-директора Львівського бронетанкового заводу, 50-річного Олександра Остапця, у вигляді тримання його під вартою. У слідчому ізоляторі він має перебувати, наразі, 60 днів.  Військові прокурори підозрюють колишнього керівника державного підприємства у розкраданні 2 мільйонів гривень бюджетних коштів, які були виділені на ремонт військової техніки, а також у зловживанні службовим становищем.

1 жовтня під час обшуку у будинку колишнього директора державного підприємства Олександра Остапця було вилучено 2 мільйони гривень. Банкноти у гривнях, доларах і євро. Військовий прокурор Західного регіону Євген Білоусов повідомив: «Це особливо важкий злочин і санкція статті передбачає від семи до 12-ти років позбавлення волі. Було зроблено державне замовлення для ремонту військової техніки, зокрема для бойових машин піхоти, які мали відправити у зону АТО. Ці кошти були виділені на ремонт 9 двигунів. Він заволодів цими коштами».

За словами прокурора, екс-директор отримав ці гроші через фіктивні фірми, з якими підприємство уклало угоди щодо ремонту військової техніки. Олександра Остапця звільнили з посади директора Львівського бронетанкового заводу у червні цього року. Те, що обшук у помешканні провели більше аніж через три місяці, у військовій прокуратурі пояснюють тим, що збирали доказові матеріали, що вивчали схеми розкрадання грошей.

Генеральний директор «Укроборонпрому» надав військовій прокуратурі матеріали контрольно-ревізійної групи цього концерну. Під час розслідування військові прокурори західного регіону з’ясували, що вкрадено 2 мільйони гривень, які були виділені з державного бюджету на ремонт військової техніки, яку планували відправити на Донбас. 

У розкраданні грошей прокуратура підозрює тодішнього директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця. Суд задовольнив прохання військової прокуратури і взяв під арешт підозрюваного. Якщо ж він хоче опиниться на волі на час слідства, то мусить внести заставу у сумі 30 мільйонів гривень.

Затриманий Олександр Остапець своєї провини під час слідства не визнає. Він відмовився розмовляти з журналістами і пояснювати, звідки у його будинку взялися гроші на суму 2 мільйони гривень. Адвокат підозрюваного Ігор Когут повідомив, що його підзахисний оскаржуватиме запобіжний захід. Він також заявив: «Оголошена моєму підзахисному підозра є не ґрунтовна. Вона не носить жодної доказової бази, в матеріалах кримінального провадження не міститься доказової бази, яка б вказувала на його вину. Застава значно завищена. Сподіваюсь, що слідство буде об’єктивним, ми будемо домагатись, щоб довести його невинність. Думаю, що він пояснить, звідки у нього ці гроші».

Державний концерн «Укроборонпром» звільнив директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця 13 червня цього року через «невиконання виробничих планів на підприємстві», йшлося про випуск бронетранспортера «Дозор». Ще раніше директор зауважував, що є багато охочих очолити державний завод. Адже з початком бойових дій на Донбасі значно зросли держзамовлення на ремонт військової техніки, відповідно фінансування підприємства поліпшилось.

Судове засідання, на вимогу військових прокурорів, проходило без присутності журналістів. Про це повідомили сьогодні, 2 жовтня, «Радіо Свобода».

Як інформував «ЩЛ», екс-директор Львівського бронетанкового заводу «наколядував» 2 млн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів