Суд у Львові остаточно повернув державі ще майже 86 гектарів землі

11:48 18 жовтня 2017 р.

Львівський апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

У прокуратурі Львівської області повідомили сьогодні, 18 жовтня: «Завдяки прокуратурі розірвано незаконний договір оренди майже 86 га земельної ділянки між Стрийською райдержадміністрацією та підприємством на Львівщині Рішенням господарського суду Львівської області повністю задоволено позов Стрийської місцевої прокуратури в інтересах держави до одного із підприємств про визнання недійсними розпорядження голови вказаної райдержадміністрації та договору оренди земельної ділянки».

«Суд погодився з позицією прокуратури, що, даючи розпорядження щодо передачі земельної ділянки (за межами населеного пункту) у користування підприємству, Стрийська районна адміністрація порушила вимоги закону України «Про місцеві державні адміністрації» та Земельного кодексу України. Крім цього, встановлено, що відповідно до вимог ст.13 Закону України «Про оцінку земель», оцінка вартості спірної земельної ділянки не здійснювалась, а відтак, розмір орендної плати визначений неправильно. Як наслідок, до бюджету не надійшли кошти у визначеному законодавством розмірі», – поінформували також у прокуратурі.

«Не погоджуючись з таким рішенням, підприємство оскаржувало його в апеляційному порядку, однак Львівським апеляційним господарським судом рішення суду першої інстанції залишено без змін. Таким чином, земельна ділянка площею майже 86 га, вартістю близько 2,3 млн. гривень, буде повернута з незаконного користування у розпорядження держави», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів