Суд стягнув до бюджету Львова 1,3 млн. гривень

11:00 14 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: foursquare.com

Прокуратура домоглася стягнення у бюджет Львова одного мільйона 328 тисяч гривень коштів пайової участі.

Підставою звернення прокурора до суду стало порушення одним із підприємств вимог статті 40 закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а також положень Цивільного та Господарського кодексів України. Фірма своєчасно не сплатила до місцевого бюджету один мільйон 328 тисяч гривень коштів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, у зв'язку із здійсненням будівництва житлового будинку на одній із вулиць Львова.

У ході судового процесу відповідачем добровільно сплачено до бюджету частину боргу – 850 тисяч гривень, а провадження у справі в цій частині закрито. Решту заборгованості – 478 тисяч гривен – рішенням господарського суду Львівської області вирішено стягнути з боржника на користь департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Крім цього, в жовтні винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв’язку із повним та фактичним виконанням зазначеного судового рішення (сплатою боржником всієї суми заборгованості). Відтак, як наслідок, завдяки вжитим прокуратурою заходам, бюджет Львова поповнився на понад мільйон гривень.

Про це повідомили в середу, 14 листопада, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів