Суд на Львівщині заарештував три будинки директора лісопідприємства

13:00 24 липня 2017 р.

В обласному управлінні поліції пояснили: «Керівник лісопідприємства завдав державі збитків на 2,7 мільйона гривень».

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили сьогодні, 24 липня: «Працівники управління захисту економіки у Львівській області встановили спільно з працівниками обласної прокуратури, що керівник одного з державних лісопідприємств, зловживаючи службовим становищем та вчинивши службове підроблення, укрив незаконні рубки дерев та здійснив розтрату лісопродукції. Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що у 2015 році між державним підприємством та іноземною компанією був укладений договір на поставку тисячі кубометрів товару з деревини хвойних порід (сосна, ялина та смерека) для технологічних потреб».

«Вартість одного кубометру товару, згідно умов контракту, становила 20,5 євро, а кошти іноземна компанія мала перерахувати до кінця 2015 року передоплатою та у повному об’ємі. Проте, незважаючи на умови діючого договору, директор лісопідприємства уклав, підписав та скріпив відтиском печатки новий контракт із цією ж фірмою на поставку тієї ж кількості деревини, вилучивши з нього пункти щодо обов’язкової стовідсоткової передоплати», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Державне підприємство здійснило поставку товару, однак жодних коштів від іноземної компанії на рахунки лісопідприємства так і не надійшло. Таким чином директор здійснив розтрату лісопродукції та завдав підприємству збитків на суму майже 1,2 мільйона гривень», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Окрім того правоохоронці встановили, що чиновник укрив виявлені незаконні рубки дерев на території підприємства. Зокрема – з книги лісопорушень, в якій фіксуються всі виявлені незаконні рубки дерев, були викреслені відомості про виявлені незаконні рубки 310 кубометрів деревини, внаслідок яких підприємству було завдано збитків на майже 1,6 мільйона гривень. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків суд наклав арешт на три приватних будинки, що належать директору лісопідприємства, а також на його земельну ділянку та гараж», – повідомили також сьогодні, 24 липня, на сторінці Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів