Суд заарештував львів'янина за сутенерство

14:05 20 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління поліції

Учасники злочинного угруповання отримали повідомлення про підозру.

Прокуратура Львівської області й працівники поліції задокументували діяльність злочинного угруповання, яке з вересня 2013 року до жовтня 2016 року забезпечувало функціонування мережі стрипклубів «Какаду» і «Білий Какаду», де під виглядом розважально-танцювальних закладів відвідувачам надавались платні послуги сексуального характеру. Діяльність цієї організованої злочинної групи була припинена працівниками правоохоронних органів у жовтні 2016 року.

Чотирьом учасникам угруповання вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в зайняття проституцією вчинені організованою групою) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 128 тисяч гривень. Відповідно до санкцій інкримінованих статей, підозрюваним загрожує покарання до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.

Про це повідомили сьогодні, 20 лютого, в прес-службі прокуратури Львівської області. Натомість у Львівському обласному управлінні поліції повідомили сьогодні, 20 лютого, що наприкінці жовтня минулого року працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми спільно з прокуратурою області припинили діяльність організованої злочинної групи, яка облаштувала мережу закладів із надання платних сексуальних послуг. Борделі працювали під виглядом стриптиз-клубів у Львові та Харкові. Клієнтами закладів  були переважно іноземці, серед них – велика кількість студентів вищих навчальних закладів.

Правоохоронці встановили особи сутенерів, які організували та забезпечували діяльність борделів. Упродовж лютого 48-річному організатору мережі закладів розпусти, жителю Харкова, а також його співучасникам – 42-річному львів’янину, 28-річному харків’янину та 34-річному мешканцю Дніпра, оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Вчинення цього правопорушення карається  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. 

Троє учасників злочинної групи затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм обрано судом міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили сьогодні, 20 лютого, у Львівському обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів