Стрільці Львівської залізниці впіймали крадія кабелю

22:00 24 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: news.if.ua

Під час переслідування один зі стрільців відповідно до правил попередив злодіїв словами «Стій! Стрілятиму» та здійснив попереджувальний постріл вгору.

«Львівська магістраль змушена уже зі застосуванням зброї захищати майно від крадіїв», –  повідомили сьогодні, 24 травня, в прес-службі Львівської залізниці, де також розповіли подробиці:

«На Львівській залізниці вкрай стурбовані ситуацією, яка складається з вчиненням крадіжок елементів верхньої будови колії, кабелів та дротів, інших металевих елементів як на територіях підприємств, так і на перегонах. На жаль, попри усі зусилля залізничників, співпрацю з правоохоронцями та постійні роз’яснення того, яку небезпеку несуть такі зловмисні дії, стримати ріст випадків крадіжок не вдається.

Сьогодні для затримання зловмисників залізничним стрільцям воєнізованої охорони довелося застосувати зброю… Стрільці воєнізованої охорони регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» під час обходу поста №6 локомотивного депо Мукачеве сьогодні, 24 травня, о 3.55 виявили сторонніх осіб, які намагалися винести з підприємства шматки кабелю.

На вимогу стрільців зупинитися для з’ясування обставин невідомі зреагували втечею. Під час переслідування один зі стрільців відповідно до правил попередив зловмисників словами «Стій! Стрілятиму» та здійснив попереджувальний постріл вгору.

Завдяки діям стрільців одного з крадіїв вдалося впіймати, інший – утік. Постраждалих внаслідок застосування зброї не було. Затриманого доставили до Мукачівського відділку поліції.

Ним виявився місцевий мешканець з характерним для ситуації прізвищем Маніак. Під час огляду місця злочину виявили 13 кусків кабелю марки ППСРМ загальною довжиною 36,4 метра та шість шматків кабелю довжиною 18,7 метра.

Ми вкотре звертаємося до громадян з вимогою не втручатися у роботу магістралі, адже вкрадене на гривню майно не лише лягає фінансовим тягарем на галузь, але насамперед несе реальну небезпеку для руху поїздів. Ба більше – наражає на загрозу життя людей у вагонах чи порушує екологічну безпеку, адже залізницею перевозять небезпечні вантажі.

Нагадаємо, у квітні під час виїзного засідання транспортного комітету Верховної Ради України, яке відбулося у Тернополі, виконувач обов’язків начальника регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник гостро порушив питання щодо катастрофічного зростання випадків крадіжок металу на коліях. «Якщо впродовж2015 року на Львівській залізниці була 31 крадіжка металевих деталей залізниці, то з початку 2016 року таких крадіжок вже було 45, – розповів тоді присутнім керівник. – Збитки від крадіжок склали 1 млн грн.».

Перед членами комітету Іван Груник говорив про невтішні дані: насамперед зростання крадіжок пов'язане з ліквідацією транспортної міліції. Тому керівництво залізниці змушене збільшувати кількість воєнізованої охорони, особливо у зв'язку з підвищеною терористичною загрозою (під особливий контроль взяли мости та тунелі на залізничних шляхах).

Залізничники висловили свої пропозиції щодо вирішення проблеми – на законодавчому рівні заборонити фізичним особам здавати промисловий металобрухт».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів