Слідчі передали до суду у Львові справу про дерибан восьми мільйонів гривень

10:48 19 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки департаменту захисту економіки Національної поліції України в інтернет-мережі «Facebook»

Працівники управління захисту економіки у Львівській області й слідчі Франківського відділу поліції викрили та припинили діяльність організованої злочинної групи, яка збагатилася за рахунок бюджету.

Про це повідомили в департаменті захисту економіки Національної поліції України, де також розповіли: «У 2016 році між одним з департаментів Львівської міської ради та комерційною структурою було укладено договір на проведення реконструкції вулиці обласного центру. Кошторисна вартість робіт становила понад 42 мільйони гривень. Щоб привласнити виділені з бюджету кошти, зловмисники внесли деякі корективи до офіційних документів».

Правоохоронці довели, що до актів виконаних робіт завідомо внесли недостовірну інформацію щодо обсягів фактично виконаних будівельних робіт та відповідності використаних матеріалів у процесі укріплення підземного колектора. На підставі даних актів підприємство-підрядник отримало на свої рахунки кошти. Організована учасниками групи злочинна схема принесла їм прибуток у вісім мільйонів гривень», – поінформували також у департаменті захисту економіки.

«Організатору злочинної групи директору підприємства-підрядника, керівнику субпідрядної організації та ще двом посадовцям, які здійснювали технагляд за роботами, повідомлено про підозру за частиною 3 статті 28, частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України», – розповіли також у департаменті захисту економіки.

«Крім того, у червні 2017 року організатора злочинної групи було затримано під час спроби підкупу правоохоронців. За закриття даного кримінального провадження він запропонував 220 тисяч гривень. Тоді йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 512 тисяч гривень застави, яку він сплатив», – повідомили також у департаменті захисту економіки.

«З метою забезпечення відшкодування збитків, на майно членів злочинної групи накладено арешт на загальну суму у понад 1,6 мільйонів гривень. На даний час досудове розслідування щодо розкрадання та привласнення бюджетних коштів завершено, а обвинувальний акт щодо зазначених осіб скеровано на розгляд до Франківського районного суд Львова. За вчинення даного злочину обвинуваченим загрожує доволі суворе покарання – позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна», – поінформували також у департаменті захисту економіки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів