Сім суддів з Львівщини покарані Вищою кваліфікаційною комісією

13:34 6 травня 2016 р.

Фото до новини

Загалом сім суддів з Львівщини рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України впродовж 2015-2016 років були притягнуті до дисциплінарної відповідальності.


Відео: Львівський прес-клуб

Троє з них отримали попередження, троє - догани і один суддя рекомендований до звільнення за порушення присяги. 

Про це сьогодні, 6 травня, під час інтерв'ю-прес-конференції на тему: “Дисциплінарна відповідальність та її наслідки для суддів-порушників у Львівській області”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив суддя Львівського окружного адміністративного суду, президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, доктор юридичних наук, професор Володимир Кравчук.

За його словами, покарані судді Франківського, Личаківського, Шевченківського та Залізничного районних судів й Камянко-Бузького та Дрогобицького міськрайонних судів.

- Попередження - це найлегше дисциплінарне покарання, догана - більш серйозне. Звільнення за порушення присяги - це найтяжча санкція, яка може бути застосована. Але зараз це рішення оскаржується, - каже професор Володимир Кравчук.

Член Вищої ради юстиції, доктор юридичних наук, професор Андрій Бойко стверджує, що суддів Львівської області найменше притягують до дисциплінарної відповідальності.

- Все-таки якість правосуддя у Львівській області, порівнянно з іншими областями, є достатньо високою, - резюмує він.

Довідка

Загалом у Львівській області зараз є 386 суддів та 1532 працівників суду. З них у місцевих загальних судах Львівської області - 184 судді та 753 працівників апарату, у Господарському суді - 36 суддів та 119 працівників апарату, у Львівському окружному адміністративному суді - 30 суддів та 101 працівник апарату, у Львівському апеляційному адміністративному суді - 48 суддів та 203 працівника апарату, у Львівському апеляційному господарському суді - 27 суддів та 104 працівника апарату, в Апеляційному суді Львівської області - 61 суддя та 160 працівників апарату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів