Шахраї видурюють у жителів Львівщини тисячі гривень

14:38 21 жовтня 2016 р.

Поліція застерігає, що злочинці постійно вигадують нові та вдосконалюють старі перевірені способи видурювання грошей у людей, відтак закликає бути пильними та не допомагати своєю довірливістю та неуважністю аферистам у їх «роботі».

Про це повідомили сьогодні, 21 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також поінформували, що вчора у Золочівський відділ поліції звернулася по допомогу 57-річна мешканка одного з сіл району, яка повідомила, що 18 жовтня до неї на мобільний зателефонувала невідома, представилась працівником банку та повідомила, що до банківського рахунку заявниці хочуть дістатись зловмисники. За словами «працівниці банку», для того щоб убезпечити свій рахунок від зламу, жінка повинна повідомити їй код та реквізити своєї банківської картки.

Пенсіонерка погодилась, та надала всі відомості які вимагала,  шахрайка. Коли ж вона перевірила рахунок, зясувала, що усі гроші – 1650 гривень, з рахунку зникли.

Із такою ж заявою в Золочівський відділ поліції звернулася 19 жовтня мешканка Миколаєва, котрій зателефонував «представник банку» та діяв за такою ж схемою. В результаті заявниця позбулася майже двох тисяч гривень.

Своєю чергою, в Бродівське відділення поліції надійшла заява від 55-річної місцевої жительки, яка повідомила, що 19 жовтня близько 11:00 на її мобільний зателефонував невідомий чоловік, представився працівником поліції та повідомив що у доньки заявниці виникли серйозні проблем из поліцією. За «вирішення питання» жінка повинна перерахувати 12500 гривень на рахунок мобільного номера. Лише перерахувавши гроші жінка зателефонувала до доньки і зясувала, що ніяких проблем з поліцією у неї не було.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, яка передбачає за шахрайство штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Досудові розслідування в цих справах тривають.

У прес-службі Львівського обласного управління поліції також закликають:

«Шановні громадяни! Будьте обачні. В жодному разі не повідомляйте незнайомцям Ваші особисті дані та коди Ваших банківських карток. Зловмисники можуть представлятись працівниками банку, поліцейськими, податківцями та будь-ким іншим і пропонувати Вам «вирішити питання», різні бонуси чи додаткові послуги або навпаки – погрожувати штрафами, блокуванням карки та іншими неприємностями.

Розмовляючи з незнайомцями завжди спершу з’ясуйте з ким Ви маєте справу – місце роботи, посаду, прізвище та ім’я людини, після чого припиніть розмову, зателефонуйте в установу, де працює Ваш співрозмовник та з’ясуйте чи дійсно те, що він Вам повідомив є правдою. Проте навіть у цьому випадку ніхто не має права вимагати у Вас код до Вашої картки чи особисті дані, особливо у телефонній розмові. Будьте пильними та керуйтесь здоровим глуздом – не давайте шахраям шансу видурити у Вас гроші».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів