Шахраї скопіювали дані львів'янина зі соцмережі й видурили 500 гривень у його товариша

20:28 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: pplus.in.ua

На сайтах оголошень і в соціальних мережах побільшало інтернет-злодіїв.

Інтернет-видання «Gazeta.ua» розповіло сьогодні, 23 квітня:

«На сайтах оголошень і в соціальних мережах побільшало шахраїв. Про це кореспонденту «Gazeta.ua» розповіли потерпілі, у яких шахраї видурили від 500 до кількох тисяч гривень.

Зокрема, киянка Світлана Кулай розповіла: «Я на шахраїв натрапила на сайті оголошень. Надурити хотіли в інтернеті, коли продавала своє пальто. Купила його два роки тому на розпродажі, але одягла всього двічі. Виставила у лютому оголошення на ОLX. За 2 хвилини набирає чоловік. Каже, що він з Харкова і хоче купити це пальто своїй дружині. Не розпитував ні про стан, ні про крій».

Світлана запропонувала потенційному покупцеві оплатити за покупку накладним платежем після отримання посилки через Нову пошту. Втім, вона ж додає:

«Але він наполягає, що вже зараз переведе гроші мені на картку. Записав номер картки. Через хвилину дзвонить, що в нього не виходить покласти гроші. Треба, щоб я вставила картку у банкомат і дала згоду на пересилку. Я кидаю роботу, біжу в банк. Він мене по телефону консультує, що треба натискати. Коли вибрала функцію «перерахунок грошей», зрозуміла, що то я йому пересилаю, а не він мені. Була б поклала тисячу гривень якомусь Вані з Харкова».

Шахраї скопіювали дані львів'янина Андрія Приступенка з соцмережі і видурили 500 гривень у його товариша. Андрій розповів: «Минулого тижня телефонує друг. Запитує: коли віддам йому 500 гривень, які позичав. Я не маю звички позичати гроші, тому сміюся і думаю, що це у нього такий першотравневий жарт. Але Юра каже, що поклав їх мені на карточку ще в березні. Виявляється, шахраї зробили копію моєї сторінки у соцмережі, від мого імені написали Юрі і попросили скинути гроші на картку нібито моєї сестри».

Шахраї в інтернеті пропонують купити долари за старим курсом. Покупці кладуть гривневі заощадження на рахунок шахраїв, але очікуваної валюти так і не отримують.

Леонід Вакар із Луцька розповів: «Син-студент віддав 100 доларів на мережевий лохотрон. Вірив, що інвестує гроші в інтернет-банк під великі відсотки. Йому обіцяли, що за два місяці зможе зняти тисячу. Через тиждень зрозумів, що це кидало. Дуже переймався, бо віддав три стипендії. А товариш вирішив в інтернеті купити долари. Йому обіцяли долар за курсом 15, коли він вже був вище 30. Вчасно його спинив. Він усі гривневі заощадження біг у банк класти на картку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів