Шахраї представляються на Львівщині працівниками банків

12:30 19 січня 2017 р.

Правоохоронці застерігають про «телефонні афери».

В обласному управлінні поліції попередили сьогодні, 19 січня: «Шахраї представляються на Львівщині працівниками банку й повідомляють, що картку банк невдовзі заблокує і з неї необхідно негайно перерахувати кошти на вказані телефонні номери. Або надсилають повідомлення про те, що картка вже заблокована і для її розблокування необхідно надати номер картки після чого знімають з неї усі кошти.

Правоохоронці також розповіли, що вчора, 18 січня, в Пустомитівське відділення поліції звернувся за допомогою 50-річний мешканець одного зі селищ району. Він повідомив, що напередодні на його мобільний телефон надійшло повідомлення про те, що його банківська картка заблокована. А для її розблокування необхідно надіслати номер картки.

Заявник так і зробив. Після цього з його картки було знято більше десяти тисяч гривень. Про це повідомили сьогодні, 19 січня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також запевнили, що поліціянти встановлюють особу зловмисника, а також обставини шахрайства.

Правоохоронці також застерігають: «Якщо вам телефонує працівник банку та повідомляє, що вашу картку банк невдовзі заблокує і з неї необхідно негайно перерахувати кошти на вказані телефонні номери або надходить повідомлення про те, що банк заблокував вашу картку і для розблокування необхідно надати її номер – в жодному випадку не робіть цього! Спершу зв’яжіться з оператором фінансової установи та з’ясуйте обставини. А далі – зверніться в поліцію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів